Вас вітає чарівна Верховинщина!

Проведено виробничу нараду з  священнослужителями церков Православної Церкви України

12 травня 2021 року в заступника голови селищної ради Оксани Чубатько відбулася виробнича нарада за участю священнослужителів церковних установ Православної Церкви України населених пунктів Верховинської селищної ради та працівників відділу культури.
В нараді взяли участь: начальник відділу культури Верховинської селищної ради Оксана Коломийчук, настоятель Храму Чуда Архистратига Михаїла ПЦУ с. Замагора, - протоієрей Володимир Максим’юк; настоятель Храму Покрови Пресвятої Богородиці ПЦУ с. Красник, -  митрофорний протоієрей Юрій Мануляк.
В ході наради було розглянуто наступні питання:
1. Про організацію та проведення фестивалю – конкурсу духовної пісні «Співаймо, Господу, співаймо» (Коломийчук О.М.).
2. Про проблемні питання церковних громад (Марчук Д.В.).
3. Про взаємодію церковних громад (парафій) та відділу культури Верховинської селищної ради (Марчук Д.В.).
4. Різне.
Заступниця селищного голови Оксана Чубатько відзначила: «Ми налагоджуємо тісну співпрацю з священнослужителями храмів, які розташовані на території населених пунктів Верховинської селищної ради, для подальшої взаємодії в галузі культури та релігії, та у проведенні спільних культурно – мистецьких та духовних заходів».
Оксана Чубатько та Оксана Коломийчук спільно із священнослужителями обговорили питання стосовно формату проведення та дати фестивалю духовної пісні «Співаймо, Господу, співаймо».
До обговорення із залученням своїх пропозицій також долучилися декан, митрофорний протоієрей, настоятель Храму Пресвятої Тройці ПЦУ с. Ільці Дмитро Михавків, настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ с. Криворівня, митрофорний протоієрей Іван Рибарук. Відповідно, спільно прийнято рішення про проведення духовного фестивалю «Співаймо, Господу, співаймо» в селищі Верховина 22 червня 2021 року, із залученнями церковних хорів Верховинської селищної ради, та також Зеленської і Білоберізької територіальних громад.
Також було обговорено питання стосовно проблемних питань церковних громад Верховинської селищної ради. Прийнято рішення щодо відновлення програми духовного розвитку Гуцульщини (зокрема, населених пунктів Верховинської селищної ради), та спільного проведення із церковними установами культурно – мистецьких і духовних заходів.
За пропозицією заступниці селищного голови Оксани Чубатько, для подальшої тісної та швидкої взаємодії між священнослужителями та органами державної влади (керівництва селищної ради та відділу культури), зокрема, у проведенні спільних заходів, вирішено створити групу у соціальних мережах.
Вирішено поширювати інформацію про проведені культурно – мистецькі та духовні заходи на офіційних веб – ресурсах Верховинської селищної ради та відділу культури Верховинської селищної ради».
Відділ культури Верховинської селищної ради

Травень 2021
П В С Ч П С Н
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6