Вас вітає чарівна Верховинщина!

Верховинська селищна рада підтримує національне книговидання

Сьогодні Верховинський селищний голова Василь Мицканюк провів засідання Експертної ради з питань книговидання, яка створена при Верховинській селищній раді. Як голова Експертної ради, Василь Миколайович акцентував, що книговидавнича справа є однією з пріоритетів формування культурної політики селищної ради. З метою сприяння розвитку національної книговидавничої справи затверджено Програму підтримки книговидання Верховинської селищної ради на 2021 рік».
Основні принципи формування переліку творів, які пропонуються до видання за бюджетні кошти, це суспільно-політична значимість творів, їх вплив на процеси державотворення, культурно-мистецький, духовний розвиток суспільства, регіону Гуцульщини, сприяння у розширенні сфери вживання української мови, гуцульської говірки – народної гуцульської розмовної мови предків-гуцулів.
До Експертної ради з питань книговидання надійшло дві заявки з авторськими пропозиціями: від упорядника книги «Співанки, а скрипочка полегоньки настроєна грати…» Оксани Рогатинюк – багаторічного вчителя рідної мови і літератури, краєзнавця, та автора книги «Орфей Собору Нації» Василя Нагірняка – заслуженого журналіста України, члена Національної Спілки письменників України.
Обговоривши подані заявки авторів та ознайомившись з рецензіями на твори, Експертна рада вирішила виділити з «Програми підтримки книговидання Верховинської селищної ради на 2021 рік» кошти на видання книг «Співанки, а скрипочка полегоньки настроєна грати…» у розмірі 10 тис. грн. та «Орфей Собору Наці» у розмірі 15 тис. грн. Окрім цього прийнято рішення виділити кошти у сумі 5 тис. грн. для співфінансування альманаху «Писанка» – спільного тематичного випуску об’єднаних територіальних громад Гуцульщини ГО «Hutsul Ethnos».
 

Вересень 2021
П В С Ч П С Н
30 311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3