Вас вітає чарівна Верховинщина!

Нарада щодо покращення співпраці  у напрямку соціально-виховної роботи із особами молодіжного віку

Нарада щодо покращення співпраці у напрямку соціально-виховної роботи із особами молодіжного віку та неповнолітніми суб’єктами.
З метою планування роботи та покращенню співпраці у напрямку соціально-виховної роботи із особами молодіжного віку та неповнолітніми суб’єктами пробації 30 березня 2021 року проведено спільну нараду Верховинського районного сектору філії ДУ « Центр пробації», Верховинського селищного центру соціальних служб та сектору ювенальної превенції Верховинського районного відділу ГУНП в Івано-Франківській області.
В ході зустрічі сторони обговорили чимало питань щодо подальшої спільної співпраці про роботу з особами молодіжного віку та неповнолітніми. Начальник сектору пробації Оксана Мальована повідомила про необхідність виконання плану спільних дій щодо забезпечення соціального супроводу, профілактичної роботи із дітьми та молоддю, які перебувають на обліку в секторі. Фахівець із соціальної роботи селищного центру соціальних служб Любов Мельничук підтвердила те, що спільна робота внесе у виховання і перевиховання неповнолітніх та молоді позитивний результат. Також, інспектор з ювенальної превенції Верховинського районного відділення поліції Катерина Сухарчук наголосила про доцільність проведення соціальної роботи із неповнолітніми засудженими, та здійснення спільних перевірок за місцем їх проживання, з метою не допущення в майбутньому повторних злочинів та рецидиву.
За результатами зустрічі вирішено погодити спільний план заходів на 2021 рік, а саме обмін інформацією між сектором пробації та СЦСС ; надання Центром комплексу адресних соціальних послуг, за потреби, здійснення соціального супроводу; надання соціально-педагогічних, соціально-економічних, психологічних, юридичних та інформаційних послуг дітям та сім’ям, у яких вони виховуються, здійснення заходів, спрямованих на формування та закріплення здорового способу життя, профілактики наркоманії, алкоголізму, соціально небезпечних хвороб та інше; спільно організовувати та проводити науково-практичні семінари, «круглі столи», робочі зустрічі , наради з питань ресоціалізації молоді, обміну досвідом; « Дні соціальних служб» в секторі пробації; здійснювати обмін методичною літературою, аналітичними та інформаційно-довідковими матеріалами, навчальними відеоматеріалами тощо. Спільно з сектором ювенальної превенції проводити із неповнолітніми засудженими інформаційні, просвітницькі, профілактичні заходи з метою їх виправлення, недопущення вчинення ними нових кримінальних правопорушень, залучення до навчання та просоціальних видів діяльності; в кінці кожного півріччя аналізувати стан роботи з неповнолітніми правопорушниками, в тому числі стан рецидивної злочинності, підготовку досудових доповідей стосовно неповнолітніх обвинувачених.
 

Березень 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4