Вас вітає чарівна Верховинщина!

Р І Ш Е Н Н Я № 73 від  21 грудня  2021 року

Керуючись  статтею  28  Закону  України  «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України "Про Державний бюджет України на 2022 рік", на виконання статті 75 Бюджетного кодексу України виконавчий комітет Верховинської селищної ради

 

В И Р І Ш И В:

 

Схвалити проєкт рішення “Про селищний бюджет на 2022 рік” та подати його на затвердження Верховинській селищній раді (додається).
Фінансовому управлінню Верховинської селищної ради (С.Блищук),  головним розпорядникам коштів селищного бюджету забезпечити в установленому порядку належний супровід розгляду проєкту рішення Верховинської селищної  ради “Про селищний бюджет на 2022 рік” на засіданнях постійних комісій селищної ради.
Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання рішення покласти на головного відповідального виконавця - Фінансове управління Верховинської селищної ради (С.Блищук).
Контроль за виконанням залишаю за собою.

Селищний голова                                                  Василь МИЦКАНЮК

 

Керуюча справами

(секретар) виконавчого комітету                                 Олеся ТОМАЩУК

 

 

 

 

 

 

 

ДОДАТОК 1

УКРАЇНА

ВЕРХОВИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ВЕРХОВИНСЬКОГО РАЙОНУ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьмескликання

(_________сесія)

 

РІШЕННЯ

 

від ______________  2021 року                                                            с-ще Верховина

№ _______________

 

 

Про селищний бюджет

на 2022 рік

 

 

КеруючисьБюджетним кодексом України, Законом України "Про місцевесамоврядування в Україні", Законом України "Про Державний бюджет України на 2022 рік", селищна рада

 

В И Р І Ш ИЛА:

Визначити на 2022 рік:

доходи селищного бюджету у сумі 233 407 796 гривень, у тому числі доходи загального фонду селищного бюджету – 228 365 096 гривень та доходи спеціального фонду селищного бюджету – 5 042 700 гривень, у тому числі бюджет розвитку - 2 874 900 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

видатки селищного бюджету у сумі  233 357 796 гривень, у тому числі видатки загального фонду селищного бюджету 228 213 996 гривень та видатки спеціального фонду селищного бюджету – 5 143 800 гривень;

повернення кредитів до спеціального фонду селищного бюджету в сумі 50 000 гривень;

надання кредитів з селищного бюджету в сумі 100 000 гривень, у тому числі надання кредитів із загального фонду селищного бюджету - 50 000  гривень та надання кредитів із спеціального фонду селищного бюджету – 50 000 гривень;

профіцит загального фонду селищного                         бюджету        у       сумі

101 100 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

дефіцит спеціального            фонду      селищного        бюджету        у       сумі

101 100 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

оборотний залишок бюджетних коштів селищного бюджету у розмірі     22 821 гривня, що становить 0,01 відсоток видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом;

резервний фонд селищного бюджету у розмірі 100 000 гривень, що становить 0,04 відсотки видатків загального фонду селищного бюджету, визначених цим пунктом.

Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів місцевого бюджету на 2022 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатками 3, 4 до цього рішення.
Затвердити міжбюджетні трансферти згідно з додатком 5.

Надати право Верховинській селищній раді  (В.Мицканюку) за погодженням з постійною комісією селищної ради з питань соціального захисту, фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та у справах учасників АТО (Я. Стефурак) у міжсесійний період здійснювати внесення змін до доходів та видатків селищного бюджету за рахунок міжбюджетних трансфертів з державного та інших бюджетів, розподіл і перерозподіл обсягів субвенцій між місцевими бюджетами з подальшим затвердженням на сесії селищної ради.

Уповноважити голову селищної ради В. Мицканюка у випадках, передбачених другим абзацом цього пункту, укладати договори про міжбюджетні трансферти з відповідними місцевими радами.

Затвердити обсяг капітальних вкладень селищного бюджету в сумі  2 072 500 гривень згідно з додатком 6 до цього рішення.
Затвердити розподіл витрат селищного бюджету на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі 9 124 252  гривні згідно з додатком 7 до цього рішення.
 Установити, що у загальному фонді селищного бюджету на 2022 рік:

до доходів загального фонду селищного бюджету належать доходи, визначені статтею 66 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 97 та 101 Бюджетного кодексу України (крім субвенцій, визначених статтею 69 1 та частиною першою статті 71 Бюджетного кодексу України).

Установити, що частина чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств та їх об’єднань (засновником яких є селищна рада), що вилучається до бюджету, зараховується до селищного  бюджету в розмірі 10 відсотків за результатами фінансово-господарської діяльності у 2021 році та наростаючим підсумком щоквартальної фінансово- господарської діяльності у 2022 році у строки, встановлені для сплати податку на прибуток підприємств.

джерелами формування у частині кредитування є надання кредитів з бюджету, що здійснюється за рахунок надходжень загального фонду селищного бюджету.

 Установити, що джерелами формування спеціального фонду селищного бюджету на 2022 рік:

у частині доходів є надходження, визначені статтями 69 і Бюджетного кодексу України;
у частині фінансування є кошти, які передаються із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду бюджету), визначені пунктом 10 частини 1 статті 71 Бюджетного кодексу України;
у частині кредитування є надходження, визначені пунктом 11 частини 1 статті 69і Бюджетного кодексу України, надходження повернення кредитів, наданих з селищного бюджету для підтримки малого і середнього підприємництва.

 Визначити на 2022 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками селищного бюджету видатки загального фонду на:

оплату праці працівників бюджетних установ;

нарахування на заробітну плату;

придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів;

забезпечення продуктами харчування;

оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

поточні трансферти населенню;

поточні трансферти місцевим бюджетам. 

Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право                  фінансовому управлінню селищної ради (С.Блищук) отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів селищного бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.
Головним розпорядникам коштів місцевого бюджету на виконання норм Бюджетного кодексу України забезпечити:

затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цього рішення;
здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;
забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2022 року;

оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

 в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за продукти харчування, придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, за електричну енергію та дрова паливні, водопостачання, водовідведення, послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання;
підготувати та подати до селищної ради для розгляду постійною комісією соціального захисту, фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та у справах учасників АТО переліки заходів щодо реалізації галузевих регіональних цільових програм на 2022 рік, які проводитимуться в межах коштів, передбачених цим рішенням.

Установити, що перерозподіл бюджетних призначень головного розпорядника бюджетних коштів у процесі виконання селищного бюджету здійснюється з дотриманням вимог статті 23 Бюджетного кодексу України.

12. Фінансовому управлінню селищної ради  після затвердження місцевих бюджетів на 2022 рік провести їх аналіз, зокрема щодо забезпеченості в повному обсязі потреби в асигнуваннях на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених чинним законодавством умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; проведення розрахунків за продукти харчування, придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, за енергоносії, які  споживаються бюджетними установами, не допускаючи будь - якої  простроченої заборгованості із зазначених видатків, та подати його селищній раді  до 01.04.2022 року .

Виконавчому комітету селищної ради виділяти кошти з резервного фонду селищного бюджету на здійснення заходів згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 р. № 415 “ Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету ”, а у обсягах більше 10 000 гривень – після погодження з постійною комісією соціального захисту, фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та у справах учасників АТО (Я.Стефурак), крім заходів, пов’язаних з обороноздатністю держави.
Встановити, що розподіл вільного залишку коштів загального фонду та залишку коштів спеціального фонду, які сформуються станом на 01.01.2022 року у міжсесійний період здійснюється розпорядженнями голови селищної ради за погодженням із постійною комісією селищної ради з питань соціального захисту, фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та у справах учасників АТО з подальшим затвердженням на сесії селищної ради.

15. Надати право фінансовому управлінню селищної ради (С.Блищук)  з постійною комісією селищної ради з питань соціального захисту, фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та у справах учасників АТО (Я. Стефурак) при внесенні змін та доповнень до класифікації доходів, відомчої та типової програмної класифікації видатків та кредитування приводити у відповідність до неї доходи, видатки, фінансування та кредитування селищного бюджету з подальшим затвердженням на сесії селищної ради.

16. Рішення набуває чинності з 01 січня 2022 року.

 Додатки 1-7 до цього рішення є його невід’ємною частиною.
Відповідно до частини 4 статті 28 Бюджетного кодексу України виконавчому комітету Верховинської селищної ради (О. Томащук) забезпечити опублікування цього рішення в десятиденний строк з дня його прийняття.
Контроль за виконанням рішення покласти на заступника голови селищної ради з питань діяльності виконавчих органів ( О. Чубатько) і постійну комісію селищної ради з питань соціального захисту, фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та у справах учасників АТО (Я. Стефурак).

Селищний голова                                                           Василь МИЦКАНЮК

Пояснювальна записка

до проєкту рішення «Про  селищний бюджет на 2022 рік»

 

Загальна частина

 

Обсяг фінансового ресурсу селищного бюджету на 2022 рік розраховано відповідно до вимог положень Конституції України, норм чинного Бюджетного та Податкового кодексів України при обчисленні податків та зборів, враховуючи при цьому нормативи їх зарахування до бюджету та індексацію ставок окремих з них, інших законодавчих актів, що стосуються місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин.

При підготовці проєкту бюджету враховані аналітичні дані Верховинської селищної ради, підприємств, організацій та установ Верховинської селищної ради та інші аналітичні дані.

Основними документами, які були покладені в основу формування показників бюджету на 2022 рік, є:

 - схвалений Урядом проєкт Основних напрямів бюджетної політики, що охопили середньостроковий період – 2019-2022 роки (розпорядження Кабінету Міністрів України від 18.04.2018 р. №315-р);

 - Основні макропоказники економічного і соціального розвитку України на 2022–2023 роки, затвердженими  постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 671.

Закон України «Про Державний бюджет України на 2022 рік»

- підвищення розміру прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати  та посадового окладу (тарифної ставки) працівників  1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки;

- зміни в ціновій політиці ;

- покращення умов оплати праці педагогічних працівників  шкіл;

Прогнозний обсяг селищного бюджету на 2022 рік по податкових та неподаткових надходженнях визначено у  сумі 69 942,7 тис. грн., з них загальний фонд –  65 400,0  тис. грн. та спеціальний фонд селищного бюджету – 4 542,7 тис.грн.

Прогнозування дохідної частини загального фонду селищного бюджету зорієнтовано на формування сприятливого економічного середовища, забезпечення збалансованості та стабільного функціонування бюджетної системи селища, стимулювання інноваційно - інвестиційної складової економіки селища, встановлення взаємозв’язку між соціально-економічними цілями розвитку регіону і можливостями бюджету, забезпечення виконання гарантованих державою соціальних зобов’язань.

При розрахунку показників бюджету враховано прогнозні показники економічного і соціального розвитку селища, підвищення розміру мінімальної заробітної плати, динаміку надходжень та очікуване виконання за 2021 рік, планується ріст власних надходжень на 15,4 відсотків проти очікуваних надходжень за 2021 рік.

 

 

 

Доходи селищного бюджету на 2022 рік

Обсяг доходів селищного бюджету на 2022 рік (без урахування трансфертів) складе – 69942,7 тис. грн., у т.ч. по:

загальному фонду – 65400,0 тис. грн тис. грн., що більше затверджених показників на 2021 рік  на 18333,6 тис. грн., або на 38,9  відсотка;
спеціальному фонду – 4542,7 тис. грн., що більше затверджених показників на 2021 рік  на 3502,4 тис. грн. , або на 424,5 відсотка.

 Головними  розпорядниками коштів відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2002 року № 228 планують лише надходження від плати за послуги, що надаються бюджетними установами.

          До доходів загального фонду селищного бюджету включено:

До селищного бюджету у 100% розмірі надходять:

акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів,
податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними та фізичними особами, які є власниками об’єктів  житлової та нежитлової нерухомості,
земельний податок з юридичних та фізичних осіб;
орендна плата з юридичних та фізичних осіб;
туристичний збір;
єдиний податок з юридичних та фізичних осіб;
плата за розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів;
адміністративні штрафи та інші санкції;
надходження від орендної плати за користування майновим комплексом та іншим майном, що перебуває у комунальній власності;
державне мито;
власні надходження бюджетних установ (плата за послуги, що надаються  бюджетними  установами згідно з їх основною діяльністю )

 Склад доходів селищного  бюджету визначено статтями 69 та 71 Бюджетного кодексу України.

Доходи бюджету – це податкові, неподаткові та інші надходження на безповоротній основі, справляння яких передбачено законодавством України. Доходи бюджету класифікуються за такими розділами:

 1) податкові надходження;

 2) неподаткові надходження;

 3) доходи від операцій з капіталом;

 4) трансферти

 

Основним джерелом надходжень загального фонду є податок на доходи фізичних осіб, що становить 65,5 % від прогнозного показника доходів загального фонду місцевого бюджету на  2022 рік (без урахування трансфертів).  

При формуванні бюджету враховано рішення Уряду щодо встановлення мінімальної заробітної плати з 1 січня у розмірі 6500,0 грн. на місяць з 01 січня 2022 р. та 6700 грн. з 01 жовтня 2022р. ; посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки - 2893 гривні з 01 січня 2022р. і 2982 грн. з 01 жовтня 2022р.

Відповідно до норм Податкового кодексу, основним показником для розрахунку прогнозних надходжень податку на доходи фізичних осіб виступає показник витрат на оплату праці (ВОП), який включає в себе:

фонд оплати праці найманих працівників та грошового забезпечення військовослужбовців (ФОП);
допомога по тимчасовій непрацездатності, що виплачується за рахунок фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування;
винагорода за цивільно-правовими договорами.
 

Розрахунок прогнозу надходжень податку на доходи фізичних осіб на 2022 рік розрахований із урахуванням прогнозного обсягу фонду оплати праці (зростання оплати праці найманих працівників бюджетної сфери та приватного сектору), рівня середньої заробітної плати, а також бази та ставок оподаткування доходів фізичних осіб.

Основні чинники, які вплинуть у 2022 році на надходження податку на доходи фізичних осіб:

 як виняток з положень пункту 1 частини другої статті 29 та пункту 1 частини першої статті 64 Бюджетного кодексу України, зарахування податку на доходи фізичних осіб, що сплачується (перераховується) згідно з Податковим кодексом України на відповідній території України (крім території міст Києва та Севастополя)  до загального фонду бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад – у розмірі 64 відсотки відповідно до ст.28 Закону України «Про Державний бюджет на 2022 рік» з метою сталого проходження опалювального періоду 2021-2022 років;
застосування єдиної ставки (18%) оподаткування доходів фізичних осіб (крім доходів у вигляді дивідендів по акціях та корпоративних правах, нарахованих резидентами - платниками податку на прибуток підприємств, які оподатковуються за ставкою 5%);
підвищення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму;
зниження податкового навантаження на громадян, за рахунок надання податкової соціальної пільги на рівні 50% прожиткового мінімуму;
легалізація виплати заробітної плати та інше.

Прогнозні показники податку  на  доходи фізичних  осіб на 2022 рік становлять 42 854,4 тис. грн., що більше затверджених надходжень  на 2021 рік  на 7 813,6 тис. грн.

Розрахунок прогнозної суми  надходжень  рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів до  селищного  бюджету  на 2022 рік здійснено з урахуванням  надходжень за 2021 рік. Прогнозна  сума  надходжень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів складе 3 159,6 тис.грн.

Розрахунок прогнозної суми надходжень акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до  селищного  бюджету  на 2022 рік здійснено з урахуванням  очікуваних надходжень за 2021 рік. Прогнозна  сума  надходжень акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального 3 582,5 тис.грн.  (Починаючи з 01.01.2017 року 13,44% акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального зараховуються до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування).

 

Розрахунок прогнозної суми  надходжень  від  акцизного податку з вироблених, ввезених та реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів до  селищного  бюджету  на 2022 рік здійснено з урахуванням  надходжень за 2021 рік. Прогнозна  сума  надходжень акцизного податку  складе 1 826,4 тис.грн.

Згідно ст.288 Податкового кодексу підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки, а платником орендної плати є орендар. Об'єктом оподаткування є земельна ділянка, надана в оренду.  Розмір та умови внесення орендної плати встановлюються у договорі оренди між орендодавцем (власником) і орендарем.

Ставки земельного податку та ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2022 рік затверджені рішенням Верховинської селищної ради № 135-9/2021 від 09.07.2021р «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» та № 142-9/2021 від 09.07.2021р «Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку та орендної плати на території Верховинської селищної ради».

Згідно ст.269 ПКУ платниками земельного податку є: власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі. Об'єктами оподаткування виступають земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні та земельні частки (паї), які перебувають у власності.   Базою оподаткування є нормативна грошова оцінка земельних ділянок і площа земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено.

До основних чинників, які вплинуть на  надходження податку на майно (плати за землю) відносяться:

 - проведення інвентаризації  земельних ділянок, наданих у користування та оренду;

проведення індексації нормативної грошової оцінки землі;
перегляд укладених угод на оренду землі та розмір орендної плати.

Прогнозований показник  податку на майно (плата за землю) до бюджету Верховинської селищної ради на 2022 рік становить 4 590,8 тис. грн.

Розрахунок прогнозної суми податку проведено у розрізі юридичних та фізичних осіб за видами земельного податку та орендної плати:

земельний податок – 1522,9 тис. грн., що сплачується:

 юридичними особами – 988,3 тис.грн.,
 Фізичними особами – 534,6 тис.гривень.

орендна плата – 2579,3 тис. грн., що сплачується:

 юридичними особами – 1360,9 тис.грн.,
 фізичними особами – 1218,4 тис.гривень.

 

  Розрахунок прогнозної суми податку на нерухомість (податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки) на 2022 рік проведено у розрізі об’єктів житлової та комерційної нерухомості, юридичних та фізичних осіб, які зареєстровано в державному реєстрі речових прав, а також з урахуванням площі об’єктів і становить 488,6 тис. гривень.

Прогнозна сума туристичного збору, сплаченого юридичними та фізичними особами на 2022 рік становить 110,2 тис.грн.,

сума єдиного податку на 2022 рік становить
7804,7 тис.грн., На збільшення надходжень єдиного податку у 2022 році має також вплив зростання прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 9,3% (для платників І групи), мінімальної заробітної плати на 8,3% (для платників ІІ групи), індекс споживчих цін на 6,2% (для платників ІІІ групи) та не застосування індексації до нормативно грошової оцінки сільськогосподарських угідь (для платників IV групи).

  Прогноз  неподаткових надходжень (плата за надання адміністративних послуг, державне мито, інші неподаткові надходження) обрахований у сумі 1 470,9 тис.грн. Розрахунки   здійснено на підставі динаміки очікуваних надходжень за 2021 рік  

Обсяги міжбюджетних трансфертів за загальним фондом складають 162 965,1 тис. грн., з них:

базова  дотація  -  24 525,5 тис. грн.;
додаткова дотація з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію втрат доходів місцевих бюджетів внаслідок наданих державою податкових пільг зі сплати земельного податку суб`єктам космічної діяльності та літакобудування – 933,9 тис. грн.;
освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам - 132 844,3 тис. грн..;
дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров`я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету – 1 846,2 тис. грн..;
субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції – 1 647,6 тис. грн.;
субвенція з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 396,5 тис. грн. ;
Інші субвенції з місцевого бюджету – 771,1 тис. грн.      

  Отже, загальна сума прогнозованих  доходів з урахуванням трансфертів по загальному фонду становить 228 365,1 тис. грн. та  по спеціальному фонду – 5 042,7 тис. грн. Загальна сума прогнозованих доходів селищного бюджету на 2022 рік становить 233 407,8 тис. грн.

В спеціальному фонді селищного бюджету передбачено надходження на 2022 рік в сумі 5 042,7 тис. грн., а саме:

власні надходження бюджетних установ, які утримуються за рахунок коштів селищного бюджету – 2067,8 тис. грн. (розрахунок здійснено головними розпорядниками коштів селищного бюджету).
екологічний податок - 100,0 тис. грн
Кошти від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що перебувають у державній або комунальній власності – 2374,9 тис. грн.
інші субвенції з місцевих бюджетів виконання Програми розвитку місцевого самоврядування – 500,0 тис. грн

      

Видатки селищного  бюджету на 2022 рік

Проєкт бюджету селищної ради на 2022 рік за видатками відповідно до частини 1 статті 20 Бюджетного кодексу України сформований із застосуванням програмно-цільового методу з урахуванням положень наказу Міністерства фінансів України від 20 вересня 2017 року №793 «Про затвердження складових програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів» (із змінами).

При формуванні видаткової частини проєкту бюджету громади на 2022 рік враховано показники проєкту Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік»

Так, проєкт бюджету громади сформований з урахуванням таких положень:

- визначення обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на основі нової формули, яка враховує нормативну наповнюваність класів; виходячи з розрахункової кількості педагогічних працівників, визначеної, зокрема, на підставі навчального навантаження та нормативної наповнюваності класів, а також середньої заробітної плати вчителя в умовах 2020 року;

Бюджет громади сформовано з урахуванням принципів раціонального використання бюджетних коштів, підвищення ефективності видатків та концентрації їх на пріоритетних напрямках.

Ключовим завданням бюджетної політики залишатиметься забезпечення економічної стабільності, стійкості та збалансованості бюджетної системи.

При розрахунку фонду оплати праці враховано розмір з 01 січня 2022 року мінімального посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки в сумі 2 670,00 грн. та мінімальної зарплати в сумі 6 000,00 грн. з 01.01.2022 року, а також 2893,00 та мінімальної зарплати в сумі 6 500,00 грн. з 01.12.2022 року.

 

Загальний обсяг видатків бюджету селищної ради на 2022 рік, з урахуванням міжбюджетних трансфертів становитиме 233357,8 тис.грн. , у тому числі:

- по загальному фонду – 228214,0 тис.  грн;

- по спеціальному фонду –  5143,8 тис. грн.

 

Загальний фонд

 

Обсяг видатків загального фонду селищного бюджету на 2022 рік становить          228214,0 тис. грн, в тому числі :

- заробітна плата з нарахуваннями – 194255,2 тис. грн.

- придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів – 74,0 тис. грн.

- забезпечення продуктами харчування – 1126,4 тис. грн.

- оплата комунальних послуг та енергоносіїв – 10204,9 тис. грн.

- поточні трансферти населенню – 1239,4 тис. грн.

- інші видатки – 21314,1 тис. грн.  

 

Розрахунки видатків на енергоносії та житлово-комунальні послуги на 2022 рік проведені з урахуванням економного використання бюджетних коштів, виходячи із фактичного споживання бюджетними установами енергоносіїв в натуральних показниках у 2021 році, з урахування діючих тарифів та відповідних коефіцієнтів росту.

З метою ефективного та раціонального використання коштів, передбачених на споживання енергоносіїв актуальним залишається здійснення бюджетними установами енергозберігаючих заходів.

 

Освіта (1000)

 

Видатки по галузі "Освіта" передбачені у сумі 185913,5  тис. грн., у тому числі: за загальним фондом 183885,6 тис. грн (з них за рахунок державної освітньої субвенції 132844,3 тис. грн.), за спеціальним фондом – 2028,5 тис.грн., з яких власні надходження бюджетних установ складають – 1725,0 тис.грн.

   Із загальної суми видатків за загальним та спеціальним фондом по галузі «Освіта» трансферти з державного бюджету складають:

 освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам - 132 844,3 тис. грн..;
субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції ( Інклюзивно-ресурсний центр ) – 1 647,6 тис. грн.;
субвенція з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету – 396,5 тис. грн. в т.ч. спеціальний фонд – 101,1 тис.грн. ;      

 

У прогнозних показниках загального фонду на 2022 рік враховані видатки на:

- заробітну плату з нарахуваннями на неї – 168257,6тис. грн.;

- оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 8605,9тис.грн.;

- медикаменти та перев’язувальні матеріали – 55,0 тис грн. ;

- продукти харчування - 1038,4 грн. ;

- інші поточні видатки – 5928,7 тис. грн. (видатки на відрядження, сплата за телефонний зв’язок та Інтернет, сплата за заправку та ремонт картриджів, придбання миючих та канцелярських товарів, передплата періодичних видань, господарські товари та матеріали для поточного ремонту).

Видатки, що не забезпечені обсягом освітньої субвенції з державного бюджету передбачені за рахунок власних ресурсів місцевого бюджету для сталого функціонування навчальних закладів освіти: оплату комунальних послуг та енергоносіїв  та забезпечення інших видатків на поточне утримання установ.

Видатки спеціального фонду за власними надходженнями освітніх установ селищної ради плануються в сумі 1725,0 тис. грн., з них на:

- заробітну плату з нарахуваннями на неї – 143,0 тис. грн.;

- оплату комунальних послуг та енергоносіїв –127,0 тис.грн.;

– продукти харчування – 1300,0 тис. грн..

 

Охорона здоров’я (2000)

 

Видатки на "Охорону здоров’я" на 2022 рік визначені з урахуванням продовження реалізації заходів реформи фінансування системи охорони здоров’я відповідно до Закону України "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення".

Проєктом розрахунків бюджету для фінансової підтримки, за відповідними програмами селищної ради, у загальному фонді бюджету заплановано на 2022 рік для КНП « БЛ Верховинської селищної ради »  - 3202,7 тис.грн., та установ первинної медико-санітарної допомоги КНП «Верховинський ЦПМСД»   - 725,4  тис.грн. Запропонований проєкт бюджету на 2022 рік забезпечує згідно чинного законодавства видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, а також інших програм та заходів у сфері охорони здоров`я.

 

Соціальний захист та соціальне забезпечення (3000)

 

Видатки на "Соціальний захист та соціальне забезпечення" заплановані в сумі 5486,8 тис.грн., у тому числі по загальному фонду – 5355,1 тис. грн.

За рахунок субвенцій з обласного бюджету передбачено:

витрати на поховання учасників бойових дій – 4,6 тис. грн.;
субвенція з обласного бюджету на пільги на медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 11,3 тис. грн.;
на додаткові  виплати бійцям- добровольцям, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України з розрахунку 500 грн. в місяць на  одну особу- 24,0 тис. грн.;
на додаткові виплати ветеранам ОУН-УПА в сумі 3000 грн на одну особу – 252,0 тис.грн.

 

За рахунок коштів селищного бюджету передбачено 4677,5 тис.грн. на  утримання:

територіального центру соціального обслуговування – 3674,3 тис.грн.
утримання центрів соціальних служб – 573,6 тис.грн.;
 реалізацію програм соціального захисту населення, а саме: для виплати компенсаційних витрат непрацюючим фізичним особам, які надають соціальні послуги інвалідам, дітям-інвалідам, громадянам похилого віку та хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги – 65,0 тис.грн., Комплексну програма соціального захисту жителів Верховинської територіальної громади на 2022 рік – 420,0 тис.грн., Програма надання одноразової матеріальної допомоги -160,0 тис.грн., 'Програма по виплаті компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на професійній основі на 2022-2025 р. – 150,0 тис.грн., Програма фінансових виплат на надання пільг окремим категоріям громадян за послуги зв`язку на 2022-2025 р.- 9,0 тис.грн.
За рахунок іншої субвенції з бюджетів інших громад -385,7 тис.грн.

 

Культура і мистецтво (4000)

 

Проєктом розрахунків бюджету на 2022 рік по галузі "Культура і мистецтво" на утримання установ культури видатки передбачені в обсязі  5671,9  тис. грн., у т. ч. за загальним фондом 5541,9 тис.грн., за спеціальним фондом – 130,0 тис. грн.

На централізовані заходи по культурі передбачено 285,0 тис. грн.

У проєкті бюджету на 2022 рік враховані видатки:

- на заробітну плату з нарахуваннями на неї –  4735,3 тис.грн

- оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 307,5 тис. грн

- інші  поточні видатки – 499,1 тис. грн., 

Видатки спеціального фонду за власними надходженнями установ культури і мистецтва плануються в сумі 130,0 тис. грн., з них на:

– предмети та матеріали  - 30,0 тис.грн. за рахунок власних надходжень, та 100,0 тис. грн. капітальний ремонт ( кошти бюджету розвитку).

 

Фізична культура і спорт (5000)

 

Проєктом бюджету на 2022 рік передбачені видатки на розвиток фізичної культури та спорту громади в обсязі  1135,0 тис.грн. , з них за загальним фондом – 1128,0 тис. грн. та спеціальним фондом  -7,0 тис.грн..

За рахунок бюджетних призначень за загальним фондом 2022 році передбачено фінансування та утримання ДЮСШ селищної ради видатки на яку становлять – 1048,1 тис.грн., Пограма розвитку фізичної культури і спорту Верховинської селищної ради (проведнння навчально-тренувальних зборiв i змагань з олімпійських видів спорту) на 2022-2025 роки -40,0 тис.грн., Пограма розвитку фізичної культури і спорту Верховинської селищної ради (проведення навчально-тренувальних зборiв i змагань з не  олімпійських видів спорту) на 2022-2025 роки – 40,0 тис.грн..

Запропонований проєкт бюджету на 2022 рік забезпечує згідно чинного законодавства видатки на оплату праці, нарахування на неї, видатки на комунальні послуги та енергоносії по всіх установах  в повному обсязі мінімальної потреби.

У проєкті бюджету на 2022 рік враховані видатки:

- на заробітну плату з нарахуваннями на неї – 1004,3 тис.грн.;

- оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 7,8 тис.грн;

- інші  поточні видатки – 115,9 тис. грн.. 

 

Державне управління (0100)

 

По галузі "Державне управління" проєктом розрахунків бюджету на 2022 рік передбачені видатки на утримання : апарату селищної ради,  фінансового управління селищної ради, відділу культури, відділу освіти, службу у справах дітей  в обсязі 19631,5 тис.грн. грн.

У прогнозних показниках на 2022 рік заплановані видатки  на:

- заробітну плату з нарахуванням – 16643,3 тис. грн.

- оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 883,9 тис. грн;

- інші видатки – 2104,3 тис. грн. (придбання канцтоварів, паперу для друку, придбання ПММ, запчастини, сплата інших послуг та зв’язку, інтернет, заправка картриджів, відрядження та інші).

 

Житлово-комунальне господарство (6000)

 

Проєктом бюджету на 2022 рік заплановані видатки в обсязі 1809,0 тис. грн., у т. ч. за загальним фондом 1709,0 грн.  з яких 662,5тис.грн. для фінансування видатків з організації благоустрою населених пунктів  громади, 500,0тис.грн  для забезпечення збору та вивезення сміття і відходів, 546,5 тис.грн. спрямовано на відшкодування різниці в тарифах по водопостачанню.

 

Економічна діяльність (7000)

 

На 2022 рік видатки на "Економічну діяльність" заплановані на в сумі 5267,5 грн., у тому по загальному фонду – 2695,0 тис. грн. та спеціальному фонду -2572,5 тис.грн.

 

Для фінансування видатків із утримання та розвитку автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету  громади передбачено здійснення поточних видатків за загальним фондом в сумі 2500,0 тис. грн.

Для фінансування видатків із реалізація програм і заходів в галузі туризму та курортів передбачено здійснення поточних видатків за загальним фондом в сумі 165,0 тис. грн.

Для фінансування видатків в галузі сільського господарства  у 2022 році заплановані кошти в розмірі 30,0 тис. грн.

Для фінансування видатків інвестиційних проектів у 2022 році передбачено  2572,5 тис.грн. з них інші субвенції з обласного бюджету на виконання Програми розвитку місцевого самоврядування – 500,0 тис. грн.., а також співфінансування проекту 1НАRD/4.1/26 “ Спільні дії щодо вдосконалення транскордонного управління та контролю за епідеміологічними показниками серед румунського та українського населення» спільної програми Румунія-Україна 2014-2020.» ) за рахунок коштів селищного бюджету проєкту 1393,8 тис.грн., по  проєкту Купальня Святого цілителя Великомученика Дмитрія Солунського – 125,0 тис.грн., співфінансування інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в галузі освіти – 553,7 тис.грн..

 

Інша діяльність (8000)

 

З урахуванням норм статті 24 Бюджетного кодексу України у проєкті селищного бюджету передбачено резервний фонд з обсягом видатків по загальному фонду у сумі 100,0 тис. грн. та фінансова підтримка засобам масової інформації та інші заходи в сфері засобів масової інформації -1158,0 тис.грн..

 

Міжбюджетні трансферти (9000)

На 2022 рік видатки за загальним фондом складають в сумі 2738,0 тис.грн. для передачі Верховинському районному бюджету для здійснення заходів комплексної Програми поводження з побутовими відходами та енергетичним господарством Верховинської селищної ради  на 2022-2025 роки.

Кредитування

 

По селищній раді передбачено кошти в сумі 50,0 тис. грн. для фінансування заходів селищної програми розвитку малого та середнього підприємництва  для надання безвідсоткових кредитів.

                  

 

Начальник

фінансового управління                                                     Світлана БЛИЩУК

 

 

Додаток 1
до  рішення селищної ради
від _______________ №______
(пункт 1)
Доходи селищного бюджету на 2022 рік
09543000000
(код бюджету) (грн)
Код Найменування згідно з Класифікацією доходів бюджету Усього Загальний фонд Спеціальний фонд
усього у тому числі бюджет розвитку
1 2 3 4 5 6
10000000 Податкові надходження   63 950 930,00 63 929 130,00 21 800,00 -
11000000 Податки на доходи, податки на прибуток, податки на збільшення ринкової вартості   42 854 905,00 42 854 905,00 - -
11010000 Податок та збір на доходи фізичних осіб 42 854 405,00 42 854 405,00 - -
11010100 Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати 39 995 000,00 39 995 000,00 - -
11010200 Податок на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами 2 469 000,00 2 469 000,00 - -
11010400 Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших ніж заробітна плата 40 805,00 40 805,00 - -
11010500 Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування 349 600,00 349 600,00 - -
11020000 Податок на прибуток підприємств   500,00 500,00 - -
11020200 Податок на прибуток підприємств та фінансових установ комунальної власності  500,00 500,00 - -
13000000 Рентна плата та плата за використання інших природних ресурсів  3 159 600,00 3 159 600,00 - -
13010000 Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів  3 159 600,00 3 159 600,00 - -
13010100 Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів в частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування  998 700,00 998 700,00 - -
13010200 Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів (крім рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів в частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування)  2 160 900,00 2 160 900,00 - -
14000000 Внутрішні податки на товари та послуги   5 408 900,00 5 408 900,00 - -
14020000 Акцизний податок з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції)  801 600,00 801 600,00 - -
14021900 Пальне 801 600,00 801 600,00 - -
14030000 Акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції)  2 780 900,00 2 780 900,00 - -
14031900 Пальне 2 780 900,00 2 780 900,00 - -
14040000 Акцизний податок з реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів  1 826 400,00 1 826 400,00 - -
18000000 Місцеві податки та збори, що сплачуються (перераховуються) згідно з Податковим кодексом України 12 505 725,00 12 505 725,00 - -
18010000 Податок на майно  4 590 776,00 4 590 776,00 - -
18010100 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об`єктів житлової нерухомості  1 576,00 1 576,00 - -
18010200 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об`єктів житлової нерухомості  96 700,00 96 700,00 - -
18010300 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об`єктів нежитлової нерухомості  84 500,00 84 500,00 - -
18010400 Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об`єктів нежитлової нерухомості  305 800,00 305 800,00 - -
18010500 Земельний податок з юридичних осіб  988 300,00 988 300,00 - -
18010600 Орендна плата з юридичних осіб  1 360 900,00 1 360 900,00 - -
18010700 Земельний податок з фізичних осіб  534 600,00 534 600,00 - -
18010900 Орендна плата з фізичних осіб  1 218 400,00 1 218 400,00 - -
18030000 Туристичний збір  110 249,00 110 249,00 - -
18030100 Туристичний збір, сплачений юридичними особами  34 439,00 34 439,00 - -
18030200 Туристичний збір, сплачений фізичними особами  75 810,00 75 810,00 - -
18050000 Єдиний податок   7 804 700,00 7 804 700,00 - -
18050300 Єдиний податок з юридичних осіб  950 300,00 950 300,00 - -
18050400 Єдиний податок з фізичних осіб  6 850 600,00 6 850 600,00 - -
18050500 Єдиний податок з сільськогосподарських товаровиробників, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків`  3 800,00 3 800,00 - -
19000000 Інші податки та збори  21 800,00 - 21 800,00 -
19010000 Екологічний податок  21 800,00 - 21 800,00 -
19010100 Екологічний податок, який справляється за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення (за винятком викидів в атмосферне повітря двоокису вуглецю) 12 600,00 - 12 600,00 -
19010200 Надходження від скидів забруднюючих речовин безпосередньо у водні об`єкти  700,00 - 700,00 -
19010300 Надходження від розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об`єктах, крім розміщення окремих видів відходів як вторинної сировини  8 500,00 - 8 500,00 -
20000000 Неподаткові надходження   3 616 870,00 1 470 870,00 2 146 000,00 -
21000000 Доходи від власності та підприємницької діяльності   267 700,00 267 700,00 - -
21010000 Частина чистого прибутку (доходу) державних або комунальних унітарних підприємств та їх об`єднань, що вилучається до відповідного бюджету, та дивіденди (дохід), нараховані на акції (частки) господарських товариств, у статутних капіталах яких є державна аб 100,00 100,00 - -
21010300 Частина чистого прибутку (доходу) комунальних унітарних підприємств та їх об`єднань, що вилучається до відповідного місцевого бюджету 100,00 100,00 - -
21080000 Інші надходження   267 600,00 267 600,00 - -
21080900 Штрафні санкції за порушення законодавства про патентування, за порушення норм регулювання обігу готівки та про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг  7 000,00 7 000,00 - -
21081100 Адміністративні штрафи та інші санкції  25 000,00 25 000,00 - -
21081500 Адміністративні штрафи та штрафні санкції за порушення законодавства у сфері виробництва та обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів  235 600,00 235 600,00 - -
22000000 Адміністративні збори та платежі, доходи від некомерційної господарської діяльності  1 008 900,00 1 008 900,00 - -
22010000 Плата за надання адміністративних послуг 972 400,00 972 400,00 - -
22012500 Плата за надання інших адміністративних послуг 696 800,00 696 800,00 - -
22012600 Адміністративний збір за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень  275 600,00 275 600,00 - -
22090000 Державне мито   36 500,00 36 500,00 - -
22090100 Державне мито, що сплачується за місцем розгляду та оформлення документів, у тому числі за оформлення документів на спадщину і дарування   30 000,00 30 000,00 - -
22090400 Державне мито, пов`язане з видачею та оформленням закордонних паспортів (посвідок) та паспортів громадян України   6 500,00 6 500,00 - -
24000000 Інші неподаткові надходження   272 470,00 194 270,00 78 200,00 -
24060000 Інші надходження   272 470,00 194 270,00 78 200,00 -
24060300 Інші надходження   191 770,00 191 770,00 - -
24062100 Грошові стягнення за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської та іншої діяльності  78 200,00 - 78 200,00 -
24062200 Кошти за шкоду, що заподіяна на земельних ділянках державної та комунальної власності, які не надані у користування та не передані у власність, внаслідок їх самовільного зайняття, використання не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву (родючо 2 500,00 2 500,00 - -
25000000 Власні надходження бюджетних установ   2 067 800,00 - 2 067 800,00 -
25010000 Надходження від плати за послуги, що надаються бюджетними установами згідно із законодавством  2 067 800,00 - 2 067 800,00 -
25010100 Плата за послуги, що надаються бюджетними установами згідно з їх основною діяльністю  2 035 800,00 - 2 035 800,00 -
25010300 Плата за оренду майна бюджетних установ, що здійснюється відповідно до Закону України `Про оренду державного та комунального майна` 32 000,00 - 32 000,00 -
30000000 Доходи від операцій з капіталом   2 374 900,00 - 2 374 900,00 2 374 900,00
33000000 Кошти від продажу землі і нематеріальних активів  2 374 900,00 - 2 374 900,00 2 374 900,00
33010000 Кошти від продажу землі   2 374 900,00 - 2 374 900,00 2 374 900,00
33010100 Кошти від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що перебувають у державній або комунальній власності, та земельних ділянок, які знаходяться на території Автономної Республіки Крим 2 374 900,00 - 2 374 900,00 2 374 900,00
  Усього доходів (без урахування міжбюджетних трансфертів) 69 942 700,00 65 400 000,00 4 542 700,00 2 374 900,00
40000000 Офіційні трансферти   163 465 096,00 162 965 096,00 500 000,00 500 000,00
41000000 Від органів державного управління   163 465 096,00 162 965 096,00 500 000,00 500 000,00
41020000 Дотації з державного бюджету місцевим бюджетам 24 525 500,00 24 525 500,00 - -
41020100 Базова дотація  24 525 500,00 24 525 500,00 - -
41030000 Субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам 132 844 300,00 132 844 300,00 - -
41033900 Освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам  132 844 300,00 132 844 300,00 - -
41040000 Дотації з місцевих бюджетів іншим місцевим бюджетам 2 780 100,00 2 780 100,00 - -
41040200 Дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров`я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету 1 846 200,00 1 846 200,00 - -
41040500 Дотація з місцевого бюджету на проведення розрахунків протягом опалювального періоду за комунальні послуги та енергоносії, які споживаються установами, організаціями, підприємствами, що утримуються за рахунок відповідних місцевих бюджетів за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету 933 900,00 933 900,00    
41050000 Субвенції з місцевих бюджетів іншим місцевим бюджетам 3 315 196,00 2 815 196,00 500 000,00 500 000,00
41051000 Субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції 1 647 600,00 1 647 600,00 - -
41051200 Субвенція з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету 396 500,00 396 500,00 - -
41053900 Інші субвенції з місцевого бюджету 1 271 096,00 771 096,00 500 000,00 500 000,00
X Разом доходів 233 407 796,00 228 365 096,00 5 042 700,00 2 874 900,00
Начальник фінансового управління
селищної ради Світлана БЛИЩУК

 

Додаток 2
до  рішення селищної ради
від _______________ №______
(пункт 1)
Фінансування селищного бюджету на 2022 рік
09543000000
(код бюджету) (грн)
Код Найменування згідно з Класифікацією фінансування бюджету Усього Загальний фонд Спеціальний фонд
усього у тому числі бюджет розвитку
1 2 3 4 5 6
Фінансування за типом кредитора
200000 Внутрішнє фінансування - -101 100,00 101 100,00 101 100,00
208000 Фінансування за рахунок зміни залишків коштів бюджетів - -101 100,00 101 100,00 101 100,00
208400 Кошти, що передаються із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) - -101 100,00 101 100,00 101 100,00
X Загальне фінансування - -101 100,00 101 100,00 101 100,00
Фінансування за типом боргового зобов'язання
600000 Фінансування за активними операціями - -101 100,00 101 100,00 101 100,00
602000 Зміни обсягів бюджетних коштів - -101 100,00 101 100,00 101 100,00
602400 Кошти, що передаються із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду) - -101 100,00 101 100,00 101 100,00
X Загальне фінансування - -101 100,00 101 100,00 101 100,00
Начальник фінансового управління
селищної ради Світлана БЛИЩУК

Додаток 3
до  рішення селищної ради
від _______________ №______
(пункт 2)
РОЗПОДІЛ
видатків селищного бюджету на 2022 рік
09543000000
(код бюджету) (грн.)
Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету Код Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету Код Функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету Найменування головного розпорядника коштів місцевого бюджету/ відповідального виконавця, найменування бюджетної програми згідно з Типовою програмною класифікацією видатків та кредитування місцевого бюджету Загальний фонд Спеціальний фонд РАЗОМ
усього видатки споживання з них видатки розвит ку усього у тому числі бюджет розвитку видатки споживання з них видатки розвитку
оплата праці комунальні послуги та енергоносії оплата праці комунальні послуги та енергоносії
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
0100000     Верховинська селищна рада 31 578 125,00 31 578 125,00 14 376 614,00 1 223 424,00 - 2 424 552,00 2 018 752,00 405 800,00 90 000,00 - 2 018 752,00 34 002 677,00
0110000     Верховинська селищна рада 31 578 125,00 31 578 125,00 14 376 614,00 1 223 424,00 - 2 424 552,00 2 018 752,00 405 800,00 90 000,00 - 2 018 752,00 34 002 677,00
0110150 0150 0111 Організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності обласної ради, районної ради, районної у місті ради (у разі її створення), міської, селищної, сільської рад 15 769 427,00 15 769 427,00 11 493 735,00 823 600,00 - - - - - - - 15 769 427,00
0110180 0180 0133 Інша діяльність у сфері державного управління 739 500,00 739 500,00 - - - 100 000,00 - 100 000,00 - - - 839 500,00
0112010 2010 0731 Багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню 3 152 655,00 3 152 655,00 - - - - - - - - - 3 152 655,00
0112111 2111 0726 Первинна медична допомога населенню, що надається центрами первинної медичної (медико-санітарної) допомоги 575 366,00 575 366,00 - - - - - - - - - 575 366,00
0112152 2152 0763 Інші програми та заходи у сфері охорони здоров`я 200 000,00 200 000,00 - - - - - - - - - 200 000,00
0113032 3032 1070 Надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв`язку 9 000,00 9 000,00 - - - - - - - - - 9 000,00
0113050 3050 1070 Пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 11 300,00 11 300,00 - - - - - - - - - 11 300,00
0113090 3090 1030 Видатки на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни 4 600,00 4 600,00 - - - - - - - - - 4 600,00
0113104 3104 1020 Забезпечення соціальними послугами за місцем проживання громадян, які не здатні до самообслуговування у зв`язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю 3 674 347,00 3 674 347,00 2 492 006,00 359 340,00 - 189 000,00 - 189 000,00 90 000,00 - - 3 863 347,00
0113121 3121 1040 Утримання та забезпечення діяльності центрів соціальних служб 584 813,00 584 813,00 390 873,00 40 484,00 - 16 800,00 - 16 800,00 - - - 601 613,00
0113160 3160 1010 Надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги 215 000,00 215 000,00 - - - - - - - - - 215 000,00
0113180 3180 1060 Надання пільг населенню (крім ветеранів війни і праці, військової служби, органів внутрішніх справ та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) на оплату житлово-комунальних послуг 55 000,00 55 000,00 - - - - - - - - - 55 000,00
0113242 3242 1090 Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення 801 000,00 801 000,00 - - - - - - - - - 801 000,00
0116014 6014 0620 Забезпечення збору та вивезення сміття і відходів 500 000,00 500 000,00 - - - 100 000,00 - 100 000,00 - - - 600 000,00
0116030 6030 0620 Організація благоустрою населених пунктів 662 500,00 662 500,00 - - - - - - - - - 662 500,00
0116071 6071 0640 Відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на житлово-комунальні послуги, що затверджувалися або погоджувалися рішенням місцевого органу виконавчої влади та органу місцевого самоврядування, та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво (надання) 546 500,00 546 500,00 - - - - - - - - - 546 500,00
0117110 7110 0421 Реалізація програм в галузі сільського господарства 30 000,00 30 000,00 - - - - - - - - - 30 000,00
0117361 7361 0490 Співфінансування інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку - - - - - 1 393 752,00 1 393 752,00 - - - 1 393 752,00 1 393 752,00
0117370 7370 0490 Реалізація інших заходів щодо соціально-економічного розвитку територій - - - - - 625 000,00 625 000,00 - - - 625 000,00 625 000,00
0117461 7461 0456 Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету 2 500 000,00 2 500 000,00 - - - - - - - - - 2 500 000,00
0117622 7622 0470 Реалізація програм і заходів в галузі туризму та курортів 165 000,00 165 000,00 - - - - - - - - - 165 000,00
0118410 8410 0830 Фінансова підтримка засобів масової інформації 1 282 117,00 1 282 117,00 - - - - - - - - - 1 282 117,00
0118420 8420 0830 Інші заходи у сфері засобів масової інформації 100 000,00 100 000,00 - - - - - - - - - 100 000,00
0600000     ВІДДІЛ ОСВІТИ,МОЛОДІ ТА СПОРТУ ВЕРХОВИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ 183 238 570,00 183 238 570,00 137 312 790,00 8 613 620,00 - 2 189 248,00 857 248,00 1 332 000,00 - - 857 248,00 185 427 818,00
0610000     ВІДДІЛ ОСВІТИ,МОЛОДІ ТА СПОРТУ ВЕРХОВИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ 183 238 570,00 183 238 570,00 137 312 790,00 8 613 620,00 - 2 189 248,00 857 248,00 1 332 000,00 - - 857 248,00 185 427 818,00
0610160 0160 0111 Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, територіальних громадах 457 117,00 457 117,00 352 857,00 - - - - - - - - 457 117,00
0611010 1010 0910 Надання дошкільної освіти 16 363 956,00 16 363 956,00 11 760 712,00 1 256 200,00 - 802 400,00 202 400,00 600 000,00 - - 202 400,00 17 166 356,00
0611021 1021 0921 Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти 27 828 738,00 27 828 738,00 12 184 711,00 7 257 520,00 - 725 000,00 - 725 000,00 - - - 28 553 738,00
0611031 1031 0921 Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти 132 844 300,00 132 844 300,00 108 888 800,00 - - - - - - - - 132 844 300,00
0611130 1130 0990 Методичне забезпечення діяльності закладів освіти 649 450,00 649 450,00 520 018,00 - - - - - - - - 649 450,00
0611141 1141 0990 Забезпечення діяльності інших закладів у сфері освіти 1 669 606,00 1 669 606,00 1 111 904,00 87 150,00 - - - - - - - 1 669 606,00
0611142 1142 0990 Інші програми та заходи у сфері освіти 210 000,00 210 000,00 - - - - - - - - - 210 000,00
0611151 1151 0990 Забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсних центрів за рахунок коштів місцевого бюджету 144 341,00 144 341,00 77 350,00 5 000,00 - - - - - - - 144 341,00
0611152 1152 0990 Забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсних центрів за рахунок освітньої субвенції 1 647 600,00 1 647 600,00 1 350 491,00 - - - - - - - - 1 647 600,00
0611200 1200 0990 Надання освіти за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами 295 400,00 295 400,00 242 100,00 - - 101 100,00 101 100,00 - - - 101 100,00 396 500,00
0615011 5011 0810 Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту 40 000,00 40 000,00 - - - - - - - - - 40 000,00
0615012 5012 0810 Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з неолімпійських видів спорту 40 000,00 40 000,00 - - - - - - - - - 40 000,00
0615031 5031 0810 Утримання та навчально-тренувальна робота комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл 1 048 062,00 1 048 062,00 823 847,00 7 750,00 - 7 000,00 - 7 000,00 - - - 1 055 062,00
0617361 7361 0490 Співфінансування інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку - - - - - 553 748,00 553 748,00 - - - 553 748,00 553 748,00
0900000     Служба у справах дітей Верховинської селищної ради 389 919,00 389 919,00 275 297,00 10 500,00 - - - - - - - 389 919,00
0910000     Служба у справах дітей Верховинської селищної ради 389 919,00 389 919,00 275 297,00 10 500,00 - - - - - - - 389 919,00
0910160 0160 0111 Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, територіальних громадах 389 919,00 389 919,00 275 297,00 10 500,00 - - - - - - - 389 919,00
1000000     Відділ культури Верховинської селищної ради 8 247 284,00 8 247 284,00 6 079 227,00 307 550,00 - 530 000,00 100 000,00 430 000,00 115 000,00 127 000,00 100 000,00 8 777 284,00
1010000     Відділ культури Верховинської селищної ради 8 247 284,00 8 247 284,00 6 079 227,00 307 550,00 - 530 000,00 100 000,00 430 000,00 115 000,00 127 000,00 100 000,00 8 777 284,00
1010160 0160 0111 Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, територіальних громадах 353 441,00 353 441,00 289 706,00 - - - - - - - - 353 441,00
1011080 1080 0960 Надання спеціалізованої освіти мистецькими школами 2 232 200,00 2 232 200,00 1 829 670,00 - - 400 000,00 - 400 000,00 115 000,00 127 000,00 - 2 632 200,00
1014020 4020 0822 Фінансова підтримка фiлармонiй, художніх і музичних колективів, ансамблів, концертних та циркових організацій 285 000,00 285 000,00 - - - - - - - - - 285 000,00
1014030 4030 0824 Забезпечення діяльності бібліотек 1 697 540,00 1 697 540,00 1 282 951,00 57 340,00 - - - - - - - 1 697 540,00
1014040 4040 0824 Забезпечення діяльності музеїв i виставок 180 581,00 180 581,00 128 350,00 22 710,00 - 10 000,00 - 10 000,00 - - - 190 581,00
1014060 4060 0828 Забезпечення діяльності палаців i будинків культури, клубів, центрів дозвілля та iнших клубних закладів 3 130 748,00 3 130 748,00 2 279 064,00 227 500,00 - 120 000,00 100 000,00 20 000,00 - - 100 000,00 3 250 748,00
1014081 4081 0829 Забезпечення діяльності інших закладів в галузі культури і мистецтва 367 774,00 367 774,00 269 486,00 - - - - - - - - 367 774,00
3700000     ФІНАНСОВЕ УПРАВЛІННЯ ВЕРХОВИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ 4 760 098,00 4 660 098,00 1 251 322,00 49 762,00 - - - - - - - 4 760 098,00
3710000     ФІНАНСОВЕ УПРАВЛІННЯ ВЕРХОВИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ 4 760 098,00 4 660 098,00 1 251 322,00 49 762,00 - - - - - - - 4 760 098,00
3710160 0160 0111 Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, територіальних громадах 1 922 098,00 1 922 098,00 1 251 322,00 49 762,00 - - - - - - - 1 922 098,00
3718710 8710 0133 Резервний фонд місцевого бюджету 100 000,00 - - - - - - - - - - 100 000,00
3719770 9770 0180 Інші субвенції з місцевого бюджету 2 738 000,00 2 738 000,00 - - - - - - - - - 2 738 000,00
X X X УСЬОГО 228 213 996,00 228 113 996,00 159 295 250,00 10 204 856,00 - 5 143 800,00 2 976 000,00 2 167 800,00 205 000,00 127 000,00 2 976 000,00 233 357 796,00
Начальник фінансового управління
селищної ради Світлана БЛИЩУК

Додаток 4
до  рішення селищної ради
від _______________ №______
(пунк 2)
Кредитування селищного бюджету у 2022 році
09543000000
(код бюджету) (грн.)
Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету Код Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету Код Функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету Найменування головного розпорядника коштів місцевого бюджету/ відповідального виконавця, найменування бюджетної програми згідно з Типовою програмною класифікацією видатків та кредитування місцевого бюджету Надання кредитів Повернення кредитів Кредитування, усього
загальний фонд спеціальний фонд разом загальний фонд спеціальний фонд разом загальний фонд спеціальний фонд разом
усього у тому числі бюджет розвитку усього у тому числі бюджет розвитку усього у тому числі бюджет розвитку
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
0100000     Верховинська селищна рада 50 000,00 -50 000,00 - - - 50 000,00 - 50 000,00 50 000,00 - - 50 000,00
0110000     Верховинська селищна рада 50 000,00 -50 000,00 - - - 50 000,00 - 50 000,00 50 000,00 - - 50 000,00
0118861 8861 0490 Надання бюджетних позичок суб`єктам господарювання 50 000,00 -50 000,00 - - - - - - 50 000,00 -50 000,00 - -
0118862 8862 0490 Повернення бюджетних позичок, наданих суб`єктам господарювання - - - - - 50 000,00 - 50 000,00 - 50 000,00 - 50 000,00
X X X УСЬОГО 50 000,00 -50 000,00 - - - 50 000,00 - 50 000,00 50 000,00 - - 50 000,00
Начальник фінансового управління
селищної ради Світлана БЛИЩУК

Додаток 5
до  рішення селищної ради
від _______________ №______
(пункт 3)
Міжбюджетні трансферти на 2022 рік
09543000000
(код бюджету)
      1. Показники міжбюджетних трансфертів з інших бюджетів
(грн)
Код Класифікації доходу бюджету/ Код бюджету Найменування трансферту/ Найменування бюджету – надавача міжбюджетного трансферту Усього
1 2 3
І. Трансферти до загального фонду бюджету
41020100 Базова дотація  24 525 500,00
99000000000 Державний бюджет 24 525 500,00
41021100 Додаткова дотація з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення розрахунків протягом опалювального періоду за комунальні послуги та енергоносії, які споживаються установами, організаціями, підприємствами, що утримуються за рахунок відповідних місцевих бюджетів 933 900,00
09100000000 Обласний бюджет Івано-Франківської області 933 900,00
41033900 Освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам  132 844 300,00
99000000000 Державний бюджет 132 844 300,00
41040200 Дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров`я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету 1 846 200,00
09100000000 Обласний бюджет Івано-Франківської області 1 846 200,00
41051000 Субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції 1 647 600,00
09100000000 Обласний бюджет Івано-Франківської області 1 647 600,00
41051200 Субвенція з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету 396 500,00
09100000000 Обласний бюджет Івано-Франківської області 396 500,00
41053900 Інші субвенції з місцевого бюджету 771 096,00
09100000000 Обласний бюджет Івано-Франківської області 291 900,00
09504000000 Бюджет Білоберізької сільської територіальної громади 80 000,00
09544000000 Бюджет Ворохтянської селищної територіальної громади 48 000,00
09548000000 Бюджет Зеленської сільської територіальної громади 211 196,00
09552000000 Бюджет Надвірнянської міської територіальної громади 140 000,00
ІІ. Трансферти до спеціального фонду бюджету
09100000000 Обласний бюджет Івано-Франківської області -
41053900 Інші субвенції з місцевого бюджету 500 000,00
09100000000 Обласний бюджет Івано-Франківської області 500 000,00
X УСЬОГО за розділом І та ІІ, у тому числі:  163 465 096,00
X загальний фонд   162 965 096,00
X спеціальний фонд   500 000,00
      2. Показники міжбюджетних трансфертів іншим бюджетам (грн)
Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету/ Код бюджету Код типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету  Найменування трансферту/ Найменування бюджету – отримувача міжбюджетного трансферту Усього
1 2 3 4
І. Трансферти із загального фонду бюджету
3719770 9770 Інші субвенції з місцевого бюджету 2 738 000,00
09302200000 9770 Районний бюджет Верховинського району 2 738 000,00
ІІ. Трансферти із спеціального фонду бюджету
X X УСЬОГО за розділом І та ІІ, у тому числі:  2 738 000,00
X X загальний фонд 2 738 000,00
X X спеціальний фонд -
Начальник фінансового управління
селищної ради Світлана БЛИЩУК

Додаток 6
до  рішення селищної ради
від _______________ №______
(пункт 4)
ОБСЯГИ
капітальних вкладень селищного бюджету у розрізі інвестиційних проектів у 2022 році
09543000000
(код бюджету)
Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету Код Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету Код Функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету Найменування головного розпорядника коштів місцевого бюджету/ відповідального виконавця, найменування бюджетної програми згідно з Типовою програмною класифікацією видатків та кредитування місцевого бюджету Найменування інвестиційного проекту Загальний період реалізації проекту, (рік початку і завершення) Загальна вартість проекту, гривень Обсяг капітальних вкладень місцевого бюджету всього, гривень Обсяг капітальних вкладень місцевого бюджету у 2022 році, гривень Очікуваний рівень готовності проекту на кінець 2022 року, %
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
0100000     Верховинська селищна рада     625 000,00 1 518 752,00 1 518 752,00 0
0117361 7361 0490 Співфінансування інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку Співфінансування інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку  по Програмі співфінансування конкурсів, проєктів, програм, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Верховинської селищної ради на 2021 - 2023 роки.  ( для співфінансування  проекту 1НАRD/4.1/26 “ Спільні дії щодо вдосконалення транскордонного управління та контролю за епідеміологічними показниками серед румунського та українського населення» спільної програми Румунія-Україна 2014-2020.» ) за рахунок коштів селищного бюджету 2022   1 393 752,00 1 393 752,00  
0117370 7370 0490 Реалізація інших заходів щодо соціально-економічного розвитку територій Купальня Святого цілителя Великомученика Дмитрія Солунського 2022 625 000,00 125 000,00 125 000,00 100
0600000     ВІДДІЛ ОСВІТИ,МОЛОДІ ТА СПОРТУ ВЕРХОВИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ       553 748,00 553 748,00 0
0617361 7361 0490 Співфінансування інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку Співфінансування інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, в галузі освіти 2022   553 748,00 553 748,00  
X X X УСЬОГО X X 625 000,00 2 072 500,00 2 072 500,00  
                   
Начальник фінансового управління
селищної ради Світлана БЛИЩУК

              Додаток 7    
              до  рішення селищної ради  
              від _______________ №______  
              (пункт 5)  
Розподіл витрат селищного бюджету на реалізацію місцевих/регіональних програм у 2022 році
                   
09543000000                  
(код бюджету)               (грн.)
Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету Код Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету Код Функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету Найменування головного розпорядника коштів місцевого бюджету/ відповідального виконавця, найменування бюджетної програми згідно з Типовою програмною класифікацією видатків та кредитування місцевого бюджету Найменування місцевої/ регіональної програми Дата та номер документа, яким затверджено місцеву регіональну програму Усього Загальний фонд Спеціальний фонд
усього у тому числі бюджет розвитку
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
0100000     Верховинська селищна рада     9 124 252,00 7 505 500,00 1 618 752,00 125 000,00
0110180 0180 0133 Інша діяльність у сфері державного управління Програма  співфінансування конкурсів, проєктів, програм, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Верховинської селищної ради на 2021 - 2023 роки. рішення сесії селищної ради від24.12.2020р. №64-2/2020 100 000,00 100 000,00 - -
0110180 0180 0133 Інша діяльність у сфері державного управління Програма підтримки книговидання Верховинської селищної ради на 2022-2025 р.р.. рішенння сесії селищної ради  від 24.12.2020 №64-2/2020 40 000,00 40 000,00 - -
0110180 0180 0133 Інша діяльність у сфері державного управління Програма розвитку місцевого самоврядування 2022 -2025 р. Рішення сесії селищної ради від 22.12.2021р.№ 300 000,00 300 000,00 - -
0110180 0180 0133 Інша діяльність у сфері державного управління Програма підтримки сімей загиблих,постраждалих учасників революції гідності,учасників бойових дій, їх сімей, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань Рішення сесії селищної ради від 22.12.2021р №64-2/2020 250 000,00 250 000,00 - -
0110180 0180 0133 Інша діяльність у сфері державного управління Програма "Духовне життя" на 2022-2025 р. Рішення сесії селищної ради від 22.12.2021р.№ 49 500,00 49 500,00 - -
0112152 2152 0763 Інші програми та заходи у сфері охорони здоров`я Програма забезпечення медичного огляду окремих категорій військовозобов'язаних мешканців Верховинської громади на 2022-2025 р. Рішення сесії селищної ради від 22.12.2021р.№ 50 000,00 50 000,00 - -
0112152 2152 0763 Інші програми та заходи у сфері охорони здоров`я Комплексна Програма "Здоров`я населення Прикарпаття"на 2021- 2025 роки Рішення сесії селищної ради від 24.12.2021р.№64-2/2020 150 000,00 150 000,00 - -
0113032 3032 1070 Надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв`язку Програма фінансових виплат на надання пільг окремим категоріям громадян за послуги зв`язку на 2022-2025 р. Рішення сесії селищної ради від 22.12.2021р.№ 9 000,00 9 000,00 - -
0113121 3121 1040 Утримання та забезпечення діяльності центрів соціальних служб  Програма сприяння соціальному становленню та всебічному розвитку сімей і молоді Верховинської селищної ради на 2021-2022 роки Рішення сесії селищної ради від 24.12.2020р№64-2/2020 30 000,00 30 000,00 - -
0113160 3160 1010 Надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги Програма по виплаті компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі на 2022-2025 рр. Рішення сесії селищної ради від 22.12.2021р. № 150 000,00 150 000,00 - -
0113160 3160 1010 Надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги Програма соціального захисту фізичних осіб, які надають соціальні послуги на  2022 -2025 роки Рішення сесії селищної ради від 22.12.2021р. 65 000,00 65 000,00 - -
0113180 3180 1060 Надання пільг населенню (крім ветеранів війни і праці, військової служби, органів внутрішніх справ та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) на оплату житлово-комунальних послуг Комплексна програма соціального захисту жителів Верховинської територіальної громади на 2022 рік Рішення сесії селищної ради від 22.12.2021р.№ 55 000,00 55 000,00 - -
0113242 3242 1090 Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення Програма надання одноразової матеріальної допомоги Рішення сесії селищної ради від 24.12.2020р№64-2/2020 160 000,00 160 000,00 - -
0113242 3242 1090 Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення Комплексна програма соціального захисту жителів Верховинської територіальної громади на 2022 рік Рішення сесії селищної ради від22.12.2021р. № 365 000,00 365 000,00 - -
0116014 6014 0620 Забезпечення збору та вивезення сміття і відходів Програма охорони навколишнього природнього середовища на території Верховинської селищної ради на 2022 -2025 р. Рішення сесії селищної ради від 22.12.2021р№ 600 000,00 500 000,00 100 000,00 -
0116030 6030 0620 Організація благоустрою населених пунктів Програма благоустрою Верховинської селищної ради на 2021-2025 роки Рішення сесії селищної ради від 24.12.2020р№64-2/2020 662 500,00 662 500,00 - -
0116071 6071 0640 Відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на житлово-комунальні послуги, що затверджувалися або погоджувалися рішенням місцевого органу виконавчої влади та органу місцевого самоврядування, та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво (надання) Цільова Програма Верховинського водопровідно-каналізаційного підприємства на відшкодування різниці в тарифах на послуги централізованого водопостачання населення  на 2022 -2025 р. Рішення сесії селищної ради від 22.12.2021р. № 546 500,00 546 500,00 - -
0117110 7110 0421 Реалізація програм в галузі сільського господарства Програма розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Верховинської селищної ради на 2021-2023 роки Рішення сесії селищної ради від 24.12.2020р№64-2/2020 30 000,00 30 000,00 - -
0117361 7361 0490 Співфінансування інвестиційних проектів, що реалізуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку Програма  співфінансування конкурсів, проєктів, програм, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Верховинської селищної ради на 2021 - 2023 роки. рішення сесії селищної ради від 24.12.2020р. №64-2/2020 1 393 752,00 - 1 393 752,00 -
0117370 7370 0490 Реалізація інших заходів щодо соціально-економічного розвитку територій Реалізація інших заходів щодо соціально-економічного розвитку територій (По проєкту Купальня Святого цілителя Великомученика Дмитрія Солунського) Рішення сесії селищної ради від 22.12.2021р. № 125 000,00 - 125 000,00 125 000,00
0117622 7622 0470 Реалізація програм і заходів в галузі туризму та курортів Програма розвитку туризму Верховинської селищної ради на 2021-2023 роки Рішення сесії селищної ради від 24.12.2020р№64-2/2020 165 000,00 165 000,00 - -
0117622 7622 0470 Реалізація програм і заходів в галузі туризму та курортів Програма розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт , пов`язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території Верховинської селищної ради на 2021-2023р.р. Рішення сесії селищної ради від 24.12.2020р.№64-2/2020 2 500 000,00 2 500 000,00 - -
0118410 8410 0830 Фінансова підтримка засобів масової інформації Програма підтримки засобів масової інформації Верховинської селищної ради на 2022 рік(Журнал Гуцульщина) Рішення сесії селищної ради від 22.12.2021р.№ 1 282 117,00 1 282 117,00 - -
0118420 8420 0830 Інші заходи у сфері засобів масової інформації Програма підтримки засобів масової інформації Верховинської селищної ради на 2022 рік(Журнал Гуцульщина) Рішення сесії селищної ради від 24.12.2020р№64-2/2020 100 000,00 100 000,00 - -
0118861 8861 0490 Надання бюджетних позичок суб`єктам господарювання Програма розвитку малого та середнього підприємництва Верховинської селищної ради на 2021-2023 роки Рішення сесії селищної ради від 24.12.2020р№64-2/2020 50 000,00 50 000,00 - -
0600000     ВІДДІЛ ОСВІТИ,МОЛОДІ ТА СПОРТУ ВЕРХОВИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ     290 000,00 290 000,00 - -
0611142 1142 0990 Інші програми та заходи у сфері освіти Програму «Обдаровані діти» Верховинської селищної ради на 2022-2025 рр. Рішення сесії селищної ради від 22.12.2021р№ 60 000,00 60 000,00 - -
0611142 1142 0990 Інші програми та заходи у сфері освіти Програма "Розвиток освіти на теренах Верховинської територіальної громади на 2022-2025  роки. Рішення сесії селищної ради від 22.12.2021р.№ 150 000,00 150 000,00 - -
0615011 5011 0810 Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту Пограма розвитку фізичної культури і спорту Верховинської селищної ради (проведнння навчально-тренувальних зборiв i змагань з олімпійських видів спорту) на 2022-2025 роки Рішення сесії селищної ради від 22.12.2021р. № 40 000,00 40 000,00 - -
0615012 5012 0810 Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з неолімпійських видів спорту Пограма розвитку фізичної культури і спорту Верховинської селищної ради (проведення навчально-тренувальних зборiв i змагань з не  олімпійських видів спорту) на 2022-2025 роки Рішення сесії селищної ради від 22.12.2021р. № 40 000,00 40 000,00 - -
0900000     Служба у справах дітей Верховинської селищної ради     20 000,00 20 000,00 - -
0910160 0160 0111 Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, територіальних громадах Регіональна цільова програма "Попередження дитячої безпритульності серед дітей , соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх житлових прав на 2020-2025 роки" Рішення сесії селищної ради від 22.12.2021р.№ 20 000,00 20 000,00 - -
1000000     Відділ культури Верховинської селищної ради     285 000,00 285 000,00 - -
1014020 4020 0822 Фінансова підтримка фiлармонiй, художніх і музичних колективів, ансамблів, концертних та циркових організацій Програма проведення культурно-мистецьких заходів Верховинської селищної ради на 2022 рік Рішення сесії селищної ради від 22.12.2021р.№ 285 000,00 285 000,00 - -
3700000     ФІНАНСОВЕ УПРАВЛІННЯ ВЕРХОВИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ     2 738 000,00 2 738 000,00 - -
3719770 9770 0180 Інші субвенції з місцевого бюджету Комплексна Програма поводження з побутовими відходами та енергетичним господарством Верховинської селищної ради    на 2022-2025 роки Рішення сесії селищної ради від 22.12.2021р.№ 2 738 000,00 2 738 000,00 - -
X X X УСЬОГО X X 12 457 252,00 10 838 500,00 1 618 752,00 125 000,00
Начальник фінансового управління
селищної ради Світлана БЛИЩУК

Грудень 2021
П В С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2