Вас вітає чарівна Верховинщина!

Офіційний візит делегації Радольфсгаузен, Німеччина, у Верховинську селищну громаду

На запрошення селищного голови Василя Мицканюка у Верховинській селищній територіальній громаді з офіційним візитом перебувала делегація об’єднаної територіальної громади Радольфсгаузен, Німеччина, у складі бургомістра об’єднаного муніципалітету Радольфсгаузен Арне Бере та його заступника Юргена Вернера. Партнерську співпрацю налагоджено за сприяння депутата європейського парламенту Віоли фон Крамон та депутата селищної ради Марії Маківничук.
 
Селищний голова Василь Мицканюк та бургомістр громади Радольфсгаузен Арне Бере підписали Угоду про партнерську співпрацю між громадами. Партнерство охоплює сферу місцевого самоврядування, соціально-економічний розвиток територій, інноваційне вирішення економічних питань.
 
Підтримка Верховинської селищної територіальної громади на гуманітарному рівні наразі є пріоритетною метою співпраці. Громада Радольфсгаузен сприятиме цьому в межах своїх можливостей і з урахуванням можливих інших програм фінансування.
 
Представники німецької делегації побувала у селі Красноїлля, де оглянули пожежне депо, поспілкувалися зі старостою округу Михайлом Дзюбаком. Партнерам представлено добровільну пожежну команду, яка обслуговуватиме пожежний автомобіль, наданий німецькою громадою в контексті партнерської співпраці.
 
Угодою передбачена співпраця у галузях освіти, окультури, охорони здоров’я. Партнери відвідали Верхньоясенівський ліцей, Верхньоясенівську сільську лікарську амбулаторію сімейної медицини і вручили комп’ютери та ноотбуки для даних закладів. Побували також у Буковецькій гімназії, вручивши освітньому закладу комп’ютери та для туристичної діяльності туристичні намети.
 
Оскільки на даний час селищна громада та об’єднана громада Радольфсгаузен втілюють проект із закупівлі для потреб нашої громади автомобіля-сміттєвоза, партнери відвідали пункт сортування ТПВ та реконструйоване приміщення сміттєсортувального комплексу комбінату комунальних підприємств й ознайомилися з його роботою.
 
За порівняно короткий час перебування у громаді, партнери змогли побачити короткі фрагменти гуцульської культури і мистецтва: фрагмент Буковецького гуцульського весілля, гру на дримбі та гуцульську співанку верхньоясенівського колективу дримбарів, запальний танець юних танцюристів Красноїльського Будинку культури, послухали чарівні мелодії гуцульської музики оркестру Будинку культури села Замагорів та ансамблю троїстої музики «Гуцули» селища Верховина.
 
Селищний голова Василь Мицканюк висловив щиру вдячність німецьким друзям за співпрацю, за надану благодійну допомогу, за реалізацію спільних проектів. Бургомістр Радольфсгаузен Арне Бере щиро подякував селищному голові за змістовну організацію програми перебування на Верховинщині і теплий прийом. Висловив готовність до подальшої активної співпраці і запросив делегацію селищної ради відвідати громаду Радольфсгаузен.
 
Травень 2024
П В С Ч П С Н
29 301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2