Вас вітає чарівна Верховинщина!

Правова обізнаність суб’єктів пробації – надійний крок до виправлення

Задля підвищення правової обізнаності клієнтів пробації продовжується співпраця Верховинського районного сектору філії Державної установи « Центр пробації» в Івано-Франківській області з  сектором

«Верховинське бюро правової допомоги»  Коломийсько-Вижницького відділу надання безоплатної правової допомоги Південно-Західного управління надання безоплатної правової допомоги Західного регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.  Так, 08 грудня 2023 року на базі сектору пробації, начальник  сектору Оксана Мальована та головний юрист сектору  правової допомоги Галина Ласкурійчук , охопивши дві теми для обговорення, провели інформаційно-просвітницький захід «Сімейний конфлікт. Протидія домашньому насильству». Учасники заслухали інформацію,  висвітлену  Оксаною Мальованою,  щодо вирішення сімейного конфлікту та про особливості соціальної медіації як соціальної послуги. Присутнім роз’яснено що таке сімейна медіація  її принципи та переваги, хто такий медіатор,  в яких випадках застосовується  та як працює сімейна медіація, та що потрібно зробити в разі отримання послуги соціальної медіації.

З метою попередження насильства в сім’ї , а саме не стати жертвою чи кривдником,- Галина Ласкурійчук роз’яснила присутнім що таке домашнє насильство та  його форми , про захист який гарантовано постраждалим державою,  та про  роль місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги особам , які постраждали від домашнього насильства. Також, до відома учасників донесено інформацію щодо спеціальних заходів, які застосовуються до кривдника.

На завершення заходу надано консультації щодо процедури отримання безоплатної вторинної правової допомоги  та роздано інформаційні буклети на різну правову тематику.

 

Грудень 2023
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31