Вас вітає чарівна Верховинщина!

Фонд соцзахисту осіб з інвалідністю активізує інформаційну кампанію з питань протезування

Мінсоцполітики вітає роботу Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю щодо активізації проведення інформаційних кампаній з питань протезування постраждалих внаслідок війни за державною програмою.

За рік воєнних дій відбулось зростання кількості людей з інвалідністю в Україні. Внаслідок цього десятки тисяч людей потребують протезування та забезпечення допоміжними засобами реабілітації.

Проведення інформаційних кампаній спрямоване на роз’яснення державної та регіональної політики щодо забезпечення доступності соціальної підтримки для осіб з інвалідністю, вдосконалення системи забезпечення допоміжними засобами реабілітації, об’єднання зусиль державних установ, підприємств, громадських, міжнародних  організацій заради вирішення проблем, загострених війною, а головне - підвищення рівня обізнаності людей, які потребують такої підтримки.

 «Сьогодні немає потреби громадянам, які постраждали внаслідок війни, виїжджати за кордон для протезування та реабілітації, оскільки механізм забезпечення допоміжними засобами реабілітації забезпечується в Україні за державні кошти. Постраждалі внаслідок війни мають отримати повну інформацію, яка допоможе їм подолати проблеми – це і є завданням інформаційної кампанії», - зазначив Генеральний директор Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталій Музиченко.

 Фондом проводиться низка заходів щодо інформування військовослужбовців та цивільних осіб, які постраждали внаслідок військової агресії, в медичних закладах та у закладах реабілітації в регіонах. Інформаційна компанія також спрямована і на спеціалістів, дотичних до реабілітаційних заходів.

У лютому 2023 року така робота стала системною у більшості регіонів нашої держави. Найбільш активна робота проводиться   Львівським та Одеським територіальними відділеннями Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Під час зустрічей обговорюються питання щодо порядку проведення протезування постраждалих внаслідок війни за державною програмою, військовослужбовців та цивільних громадян (в тому числі дітей), а також безоплатного отримання ДЗР, обслуговування і ремонту протезно-ортопедичних виробів, використання можливостей особистого електронного кабінету на порталі ЦБІ тощо.

Березень 2023
П В С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2