Вас вітає чарівна Верховинщина!

«Вистояли – переможемо!»

 
Сьогодні виповнюється 365 днів від початку злочинного повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку росія розпочала ще у 2014 році з окупації Криму.
 
24 лютого 2022 року близько 4-ї години президент рф в.путін оголосив про початок так званої «спеціальної воєнної операції», метою якої він назвав «демілітаризацію і денацифікацію України». За кілька хвилин російські ракети атакували українські аеродроми та військові об’єкти по всій Україні, почалося уже ВІДКРИТЕ ЗБРОЙНЕ ВТОРГНЕННЯ росіян із території Білорусі та тимчасово окупованого Криму.
 
Страх...Паніка... Та за рік, що минув від повномасштабного вторгнення, УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає.
 
Ми вічно пам'ятатимемо, що метою російської агресії є не просто загарбання територій, а знищення нашої національної ідентичності, геноцид українського народу: на тимчасово окупованих українських територіях росіяни повторюють найгірші практики нацизму – масові розстріли, депортації, знущання з цивільного населення, зґвалтування, звірства, умисне плюндрування та розкрадання приватної власності та цінностей, різанина в Бучі, Ізюмі, масове знищення людей у Маріуполі...
 
Повномасштабний напад пришвидшив консолідацію УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ. Національна єдність стала основою успішного спротиву. Наступ військ рф вдалося зупинити завдяки спільним зусиллям українців, які стали на захист держави в лавах Збройних сил України, Національної гвардії України та масового волонтерського руху.
 
Сьогодні Україна ефективно стримує російську збройну агресію завдяки зусиллям на військовому, дипломатичному, інформаційному фронтах, а також потужній міжнародній допомозі. За рік війни Збройні сили України захистили Київ, вигнали окупантів з півночі України, провели успішні Харківську та Херсонську наступальні операції.
 
Героїчний ОПІР УКРАЇНЦІВ – це не лише боротьба за фізичне виживання Українського народу, а й за свободу. Ми захищаємо свій європейський вибір, свої ідентичність і цінності як частину європейських. Українці проливають кров за вільну, демократичну Європу.
 
Не маючи спроможності перемогти на полі бою, російська держава-терорист вдається до варварських обстрілів українських міст та критичної інфраструктури. Більшість ракетних ударів націлені на цивільні об’єкти. Руйнуючи нашу енергетику, терористи прагнуть спричинити гуманітарну катастрофу та суспільний хаос, знищити нашу економіку, позбавити міста життя та посіяти страх у всьому світі.
 
ДЯКУЄМО КОЖНОМУ ВІЙСЬКОВОМУ за відвагу, мужність та за кожен новий день! Ви – щит і міць нашої країни та всього світу.
 
Ми вдячні союзникам за потужну військову, політичну, економічну, фінансову та гуманітарну підтримку. Втім, для остаточної перемоги Україна потребує ще консолідованішої допомоги, передусім – у військовій допомозі.
 
СЛАВА УКРАЇНІ!
ГЕРОЯМ СЛАВА!
 
 
 
 
 
 
 
 
Лютий 2023
П В С Ч П С Н
30 311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5