Вас вітає чарівна Верховинщина!

Литовці допомагають Україні відновлювати теле- та радіомовлення у постраждалих регіонах

Радіопередавальний та Телевізійний Центр Литовської Республіки (AB Lietuvos radijo ir televizijos centras) передав державному Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ) як гуманітарну технічну допомогу 10 FM радіопередавачів та 9 цифрових телевізійних передавачів для відновлення трансляції українського радіо та телебачення.

Російські окупанти цілеспрямовано атакують об’єкти телекомунікаційної інфраструктури для того, щоб позбавити мирне населення доступу до інформації про реальну ситуацію, оповіщень про загрозу авіаударів та інформації про евакуаційні транспортні засоби, гуманітарні коридори тощо. Ворог нищить телекомунікаційну інфраструктуру також з метою завдати максимальної шкоди інформаційній безпеці нашої держави, зробити наших людей вразливими для атак російської дезінформації та організації інформаційного терору.

Відновлення технічної можливості трансляції українського телерадіомовлення в найбільш постраждалих від російських бомбардувань регіонах є одним із першочергових завдань державного Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення.

Розуміючи надважливе значення доступу українських громадян до джерел інформації, наші Європейські партнери надають обладнання для відновлення телерадіомовлення як технічної допомоги. 

Передана нашими литовськими друзями техніка вже прибула в Україну та найближчим часом буде встановлена на телерадіопередавальних станціях у регіонах із найбільш пошкодженою телекомунікаційною інфраструктурою. FM-передавачі будуть використані для відбудови та розвитку мережі НСТУ в Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Чернігівській, Дніпропетровській та Харківській областях уже впродовж двох наступних тижнів. 

«Ми щиро вдячні Уряду Литовської Республіки, дипломатичним структурам та керівництву компанії AB Lietuvos radijo ir televizijos centras за підтримку та допомогу нашій країні», – підкреслив технічний директор КРРТ Сергій Семерей.


Пресслужба Концерну РРТ

Квітень 2022
П В С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1