Вас вітає чарівна Верховинщина!

Відбулася колегія відділу культури Верховинської селищної ради

24 червня 2021 відбулася друге планове засідання колегії відділу культури Верховинської селищної ради. Колегія працювала в закритому режимі і відбувалася у БК с. Красноїлля.
Засідання проводилося під керівництвом Оксани Коломийчук – начальника відділу культури (секретар - Дмитро Марчук, головний спеціаліст відділу культури). Оксана Миколаївна представила склад членів колегії: Максим'юк Н. І. - завідувачка організаційно-методичним центром відділу культури Верховинської селищної ради, Валігурська Г. С. - директорка Публічної бібліотеки Верховинської селищної ради, Ілійчук М.І. - директорка дитячої школи мистецтв, Кікінчук І. В. - керівник зразкового вокального колективу «Гуцульські дівчата», заслужений працівник культури України; Маротчак Г.В. - завідувачка клубу села Перехресне, Мицканюк В. П. - директорка Будинку культури села Красноїлля.
У роботі колегії взяли участь запрошені члени: Світлана Панько, директорка, та Стефанія Капустинська завідувачка відділу нематеріальної культурної спадщини, НМЦ КіТ Прикарпаття, обласної установи, з якою відділ культури має багаторічну налагоджену співпрацю, тому фахові зауваги та пропозиції, подані запрошеними членами були прийняті і схвалені колегією. Також вдруге у роботі колегії Відділу культури взяв участь голова комісії Верховинської селищної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій, міжнародного співробітництва та у справах учасників АТО Ярослав Стефурак, який зазначив, що незважаючи, на зацікавленість та постійну підтримку галузі культури, багато інформації поданої до опрацювання на колдегії, є новою для нього, а також додав декілька фахових пропозицій, які повинні покращити міжгалузеву співпрацю Відділу культури.
Порядок денний складався з 5 питань. Перше питання стосувалося роботи керівників колективів із званням «народний» та «зразковий» і підтвердження їх звання протягом року. Доповідали завідувачка ОМЦ відділу культури Н. Максим`юк та методистка ОМЦ Н. Березовська, зробили короткий аналіз роботи 11 колективів із званням «народний» та 4 колективів із званням «зразковий», які є у підпорядкуванні відділу культури. Основна увага була зосереджена на тих колективах, які повинні підтверджувати звання у поточному році, а також на тому, які пріоритети дають почесні звання і роботі спрямованій на сталість художнього рівня цих клубних формувань і здобуття почесних звань новими колективами.
Друге питання колегії - «Про роботу та популяризацію музею ім. Гната Хоткевича», доповідав завідувач музею Р. Сінітович. Який окреслив основні історичні моменти створення музею та здобутки, проблематику і основні напрями розвитку цієї установи у сьогоденні.
По третьому питанні доповіла начальник відділу культури О.Коломийчук. Питання стосувалося участі у грандах і проєктах з метою розвитку культури та зміцнення матеріально-господарської бази установ. Оксана Миколаївна висвітлила важливість цього напрямку роботи та подала пропозиції, як допомогти працівникам здобути необхідні навички і розпочати грандову історію. Колегія пропозиції підтримала одноголосно.
Четверте питання стосувалася роботи з висвітленням інформації у ЗМІ, соцмережах, діджитал-платформах і промоції закладів культури у сільській місцевості, доповідала головний спеціаліст відділу Ю.Потяк, яка у доповіді окреслила основні виклики, які ставить у роботі закладів культури сучасне інформаційне цифрове поле та шляхи реагування них.
П’яте питання - «Різне», де виступила директорка БК с.Красноїлля Мицканюк В.П. та коротко розповіла співпрацю клубної установи з іншими установами села.
Варто зазначити, що питання винесені на роботу колегії стосуються основних засадничих напрямків роботи відділу культури Верховинської селищної ради, які постійно обговорюються на робочих нарадах, методичних радах, семінарах- навчаннях, персональних консультаціях працівників галузі.
По кожному питанню було винесено рішення, яке голосуванням підтримали члени колегії. Зміст доповідей та виступів, а також рішення колегії зафіксовано у протоколі, відповідно до якого будуть видані накази по основній діяльності відділу культури.


Відділ культури Верховинської селищної ради
 

Червень 2021
П В С Ч П С Н
311 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4