Вас вітає чарівна Верховинщина!

Верховинський СЦСС проводить набір  кандидатів у ПАТРОНАТНІ ВИХОВАТЕЛІ!!!

Шановні мешканці Верховинської громади, Верховинський селищний центр соціальних служб проводить набір  кандидатів у патронатні вихователі.

Одним із пріоритетних завдань держави є соціальний захист дітей, створення сприятливих умов для їхнього фізичного, інтелектуального та духовного розвитку, майбутньої повноцінної життєдіяльності.

          Так що ж таке патронат над дитиною? Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Сімейний патронат є альтернативою влаштуванню дітей, які внаслідок певних обставин не можуть проживати зі своїми батьками або іншими законними представниками. Запровадження патронату над дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах дасть змогу кожній такій дитині реалізувати право на догляд і виховання у сімейному середовищі.
        Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму  (або найманому) помешканні.
       За надані послуги з догляду та виховання  дитини (з державного бюджету) патронатному вихователю виплачується заробітна плата в розмірі 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (на сьогодні – 11 350грн. «на руки»), у разі коли в сім’ю патронатного вихователя влаштовується дитина до 1 року, дитина з інвалідністю, де одночасно двоє і більше дітей, розмір грошового забезпечення збільшується на 10 % за кожну влаштовану дитину. Крім того, виплачується соціальна допомога на дитину  в розмірі двох з половиною прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку на місяць (на сьогодні - для дітей до 6 років 4802, від 6 до 18 – 5987 грн.).  Така допомога виплачується на кожну влаштовану в сім’ю патронатного вихователя дитину і використовується для забезпечення повноцінного харчування, виховання, та розвитку дитини відповідно до її потреб.

      Максимальний термін перебування дітей  у сім’ї патронатного вихователя – 3 місяці, у деяких випадках – до 6 місяців.

Обов’язковими умовами створення патронатної сім’ї є :

патронатний вихователь повинен бути офіційно безробітним;
у нього/неї повинен бути помічник (зазвичай член сім’ї, що проживає разом – чоловік, батьки, повнолітні діти);
і вихователь, і помічник проходять обов’язкове навчання, що складається з  9 сесій (по 2 дні – зазвичай це субота та неділя). 

                       Необхідні документи:

1) заява;
2) копія паспорта громадянина України;
3) копія трудової книжки (за наявності);
4) довідка про стан здоров’я кандидата в патронатні вихователі та осіб, які проживають разом із ним, складені за затвердженою формою;
5) довідка про відсутність судимості, у тому числі членів його сім’ї, які досягли чотирнадцятирічного віку й проживають разом із кандидатом в патронатні вихователі;
6) копія документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням;
7) письмова згода на влаштування дитини в сім’ю кандидата в патронатні вихователі всіх членів його сім’ї, які проживають разом з ним, у тому числі дітей, які досягли такого віку та рівня розвитку, що можуть її висловити.

        Додаткову інформацію щодо функціонування патронатних сімей можна отримати за адресою: смт.Верховина, вул..Жаб’євська, 48, моб. Контактна особа Любов Мельничук, тел. для зв’язку – 0971791360.

Квітень 2021
П В С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2