Вас вітає чарівна Верховинщина!

Верховина отримає підтримку для розвитку громадського сектору

П’ять громад Івано-Франківської області відібрано для участі у програмі «Амбасадори розмаїття у Прикарпатті». Серед них Коломия, Калуш, Долина, Верховина та Івано-Франківськ. Програма покликана підтримати активістівське середовище, яке через кризу, спричинену COVID-19, опинилося в срутній ситуації та знайти на Прикарпатті людей, для яких цінності прав людини, різноманіття та плюралізму є важливими.

 

Команда Молодіжної організації “СТАН”, яка впроваджує програму на Прикарпатті вже побувала в Верховині.

 

Перший етап передбачає знайомство з активними громадськими організаціями та ініціативами у кожній з громад, під час якого визначаються їхні сильні сторони та напрямки де потрібна допомога.

 

У Верховині відбулися дослідницькі інтерв'ю з представника/цями громадських організацій" Гуцулики", "Зелене серце Карпат", "Верховина - квітка Карпат" та YMCA, композиторкою Христиною Богатчук та отцем Іваном Рибаруком.

 

Очікується, що у майбутньому дана інформація також буде використана для створення сервісу, який допоможе на рівні області створювати спільні проєкти, знаходити партнерів чи обмінюватися досвідом.

 

У лютому на учасників та учасниць чекає навчання, що допоможе виявити потреби у своїх громадах та ефективно впроваджувати зміни на локальному рівні.

 

Відбрані громади матимуть можливість розробити та втілити в межах  програми «Амбасадори розмаїття у Прикарпатті» власні проєкти, котрі будуть підсилені менторською підтримкою та фінансово. На думку представників ГО “Молодіжна організація  СТАН” це сприятиме поширенню засад  спільно сприятиметься поширення засадиідеї плюралізму та толерантностіі  принесе користь громаді.

 

Програма «Амбасадори розмаїття у Прикарпатті» реалізується Молодіжною організацією «СТАН» в рамках проєкту «СТАН Амбасадори розмаїття 2020: локалізація» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та в рамках проєкту «Амбасадори Розмаїття у Прикарпатті - антикрихка підтримка вразливих груп та громадських активістів» через регрантингову схему підтримки Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства за кошти Європейського Союзу в межах підтримки громадянського суспільства в регіоні.

 

В рамках цієї регрантингової схеми ФГС СхП підтримує проєкти своїх членів, які сприяють досягненню місії та цілей Форуму. Гранти доступні для громадських організацій з країн Східного Партнерства та ЄС. Ключові сфери підтримки є: демократія, права людини, економічна інтеграція, довкілля й енергетика, контакти між людьми, соціальна та трудова політика.

Січень 2021
П В С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31