Вас вітає чарівна Верховинщина!

ЗВЕРНЕННЯ

Додаток до рішення Верховинської селищної ради Верховинського району Івано-Франківської області
від  03 грудня 2020 р. №18-1/2020

 

Голові Івано-Франківської

обласної ради

Сичу О.М.

 

ЗВЕРНЕННЯ

 

          Згідно з рішенням Івано-Франківської обласної ради народних депутатів No4 від 10.01.1984 року створена Верховинська дитячо-юнацька спортивна школа, яка в установленому порядку включена до переліку об’єктів комунальної власності територіальних громад сіл району і селища Верховинського району та здійснює навчально-тренувальну діяльність по даний час.

          У відповідності з рішенням Верховинської районної ради від 04.10.2019 року «Про фактичну мережу закладів освіти району в 2019-2020 навчальному році» Верховинській ДЮСШ надано дозвіл на функціонування як закладові позашкільної освіти, в якому охоплено навчально-тренувальною роботою 390 учнів у 6-ти відділеннях з таких видів спорту:

          -стрибки на лижах з трампліну;

          -лижне двоборство;

          -гірськолижний спорт;

         -футбол;

          -вільна боротьба;

         -рукопаш гопак.

           В даному позашкільному закладі працює 17 тренерів –викладачів, з яких 12 мають вищу освіту за спеціальністю «Фізична культура та спорт».

           Впродовж багатьох років вихованці спортивної школи гідно представляли область та державу Україна на змаганнях національного та міжнародного рівнів, а саме:

        - Володимир Бощук, 7- разовий чемпіон України зі стрибків на лижах з трампліну, двічі виборював ліцензії та представляв Україну на зимових олімпійських іграх у 2006 році, м.Турін (Італія) та у 2010 році, м. Ванкувер (Канада);

          - Євген Маротчак, 1 місце на Кубку світу серед юнаків зі стрибків на лижах з трампліну у 2013 році, м.Алмаати (Казахстан);

          - Антон Корчук та Юрій Янюк,отримали ліцензії та взяли участь в ІІІ зимових олімпійських іграх у 2020 році, м. Лозанна (Швейцарія).

          Стабільність результатів з даного виду спорту підтверджує той факт, що 6 з 12 членів збірної України зі стрибків на лижах з трампліну є вихованцями Верховинської ДЮСШ.

          Учні інших відділень спортивної школи неодноразово ставали переможцями та призерами обласних та Всеукраїнських змагань, так у 2019 році Василь Коржук став чемпіоном України з гірськолижного спорту та Діана Зітинюк посіла ІІ місце на чемпіонаті Європи зі східних єдиноборств.

          В загальному підсумку у рейтингу серед 46 спортивних шкіл –Верховинська ДЮСШ в десятці (9 місце) найрезультативніших спортивних шкіл за 2019 рік.

          На сьогоднішній день видатки з місцевого бюджету на утримання дитячо-

юнацької спортивної школи становлять 2263795 гривень.

 Враховуючи об’єктивні причини, спричинені реалізацією карантинних заходів, які суттєво вплинули на дохідну частину бюджету району та створили загрозливі передумови для подальшого функціонування Верховинської ДЮСШ, депутати районної ради, вже зверталися до Вас щодо фінансування ДЮСШ за кошти обласного бюджету.

На сьогоднішній день, коли зазначений заклад буде передано до новоутвореної територіальної громади Верховинської селищної ради, ми депутати селищної ради висловлюємо велику стурбованість відсутністю фінансового ресурсу, що може призвести до закриття єдиного в районі позашкільного навчального закладу спортивного профілю, який забезпечує гармонійний розвиток учнівської молоді та підготовку спортсменів високих досягнень, що гідні представляти Україну на міжнародному рівні.

          Враховуючи викладене, просимо в установленому порядку забезпечити фінансування Верховинської ДЮСШ за кошти з обласного бюджету.

          Сподіваємося на невідкладне позитивне вирішення важливого питання для фізкультурно-спортивного розвитку громади та  району в цілому та досягнення видатних спортивних успіхів вихованцями спортивної школи, які будуть і надалі прославляти Прикарпаття та Україну на міжнародних спортивних аренах.

 

               Прийнято на першій  сесії

Верховинської селищної ради

    восьмого демократичного скликання

                                                                                   

    03   грудня 2020 року

Грудень 2020
П В С Ч П С Н
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3