Вас вітає чарівна Верховинщина!

ЗВЕРНЕННЯ

Додаток до рішення Верховинської селищної ради Верховинського району Івано-Франківської області
від  03 грудня 2020 р. №18-1/2020

 

Міністру соціальної політики України

Лазебній М.В.

 

В.о. голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації

Савка М.В.

 

Голові Івано-Франківської

обласної ради

Сичу О.М.

 

Народному депутату України

Княжицькому М.Л.

 

Народному депутату України

Тимофійчуку В.Я.

 

Народному депутату України

В’ятровичу В.М.

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

 

            Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання громадян в селі Красноїлля Верховинського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), (надалі – Відділення) діє для жителів району, які відповідно до висновку лікарсько-консультаційної комісії  за станом здоров’я не здатні до самообслуговування, потребують постійного стороннього догляду та допомоги, соціально-побутових, соціально-медичних та інших видів соціальних послуг в умовах  стаціонару.

Функціонування даного Відділення є вкрай необхідним для одиноких жителів області, яким потрібна постійна стороння допомога.

 В даному Відділенні проживають люди поважного віку, які обділені долею та залишені на одинці зі старістю і важкими недугами.

            Протягом 2019 року  Відділенням стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання громадян в селі Красноїлля було надано послугу стаціонарного догляду 45 особам. На даний час в цьому відділенні проживає 35 одиноких осіб поважного віку. Серед них 20 осіб лежачих. Річна потреба коштів на утримання відділення стаціонарного догляду становить  3005,8 тис. грн.  Штатна чисельність працівників складає 15 одиниць.

            В умовах децентралізації, новостворена  територіальна громада в особі Верховинської селищної ради не спроможна буде утримати дане відділення.  У новоствореної районної ради, відповідно до діючого законодавства також обмежена можливість проведення видатків по утриманню соціальних установ.

Зважаючи на вищенаведене, ми, депутати Верховинської селищної ради, просимо Вас вирішити питання щодо утримання і фінансування, починаючи з 2021 року зазначеного Відділення, з метою забезпечення надання соціальної послуги стаціонарного догляду для  одиноких осіб поважного віку, яким потрібний постійний сторонній догляд.

 

               Прийнято на першій  сесії

Верховинської селищної ради

    восьмого демократичного скликання

                                                                                   

03   грудня 2020 року

Грудень 2020
П В С Ч П С Н
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3