Вас вітає чарівна Верховинщина!

Оголошення  щодо конкурсу на проведення та облаштування Різдвяного ярмарку у місті Надвірна

Оголошення

щодо конкурсу на проведення та облаштування Різдвяного ярмарку у місті Надвірна

 

З метою запровадження європейських традицій, індустрії відпочинку та розваг, збереження та популяризації народних промислів та традицій в рамках новорічно-різвяних свят Надвірнянська міська рада оголошує конкурс на проведення та облаштування Різдвяного ярмарку  з 17 грудня 2018 року до   20 січня 2019 року на майдані Шевченка (біля головної ялинки) в м.Надвірна.

Предметом конкурсу є право облаштування та здійснення торгівельної діяльності (сувенірною та художньою продукцією народних промислів, новорічними подарунками, хлібобулочними та кондитерськими виробами, солодощами, продукцією ресторанного господарства, гарячими напоями, глінтвейном) у дерев’яному будиночку. На конкурс виставляється право торгівлі у 9 дерев’яних будиночків.

До участі в конкурсі запрошуються суб’єкти господарської діяльності, які можуть здійснювати торгівельну діяльність відповідно до умов визначених Положенням конкурсу на проведення та облаштування Різдвяного ярмарку у місті Надвірна, затвердженим рішення виконавчого комітету міської ради від 08.11.2018 року №101 «Про затвердження Положення про конкурс на проведення та облаштування Різдвяного ярмарку у місті Надвірна» та подати в організаційний відділ міської ради заяву відповідної форми і змісту та зобов’язання.

Бажаючим взяти участь в конкурсі, просимо звертатися в організаційний відділ міської ради для оформлення заяви встановленого зразка та зобов’язання (м.Надвірна, вул.Мазепи,29, каб.№6, контактний тел. (03475)2-64-88).

Заяви на участь в конкурсі приймаються з 19 листопада по 27 листопада 2018 року включно (форма додається). До заяви на конкурс учасником додається зобов’язання відповідної форми та змісту.

Критеріями визначення переможців конкурсу є: асортиментний перелік художньої продукції народних промислів Прикарпаття, сувенірної продукції карпатського регіону, харчової продукції регіону, солодощів, хлібобулочні та кондитерські вироби домашньої випічки, гарячих напоїв та глінтвейну.

За здійснення ярмаркової торгівлі в дерев’яних будиночках переможці конкурсу сплачують благодійний внесок в розмірі:

за торгівлю сувенірною та художньою продукцію народних промислів Прикарпаття – 3000 грн.;
за торгівлю харчовою продукцією регіону, гарячими напоями та глінтвейном – 5000 грн.;
за торгівлю змішаними видами продукції – 5000 грн.;
один дерев’яний будиночок надається у спільне користування місцевим товаровиробникам (жителям міста Надвірна) без благодійного внеску для торгівлі власною продукцією (імбирними пряниками та різноманітною домашньою випічкою).

Оцінку поданих продукцій здійснюватиме конкурсна комісія відповідно до встановлених критеріїв. Переваги надаються суб’єктам господарської діяльності для здійснення торгівлі сувенірної та художньої продукції народних промислів Прикарпаття. Конкурсна комісія не розглядає пропозиції, які надіслані або подані після закінчення встановленого терміну прийому заяви.

 

 

Рішення виконавчого комітету Надвірнянської міської ради

 

від 08 листопада 2018  року                                                                            № 101

 

Про затвердження Положення про конкурс

на проведення та облаштування

Різдвяного ярмарку у місті Надвірна

Відповідно до статей 27, 30, 40, 42 та частини 3 пункту 1 статті 50 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Закону України “Про туризм”, з метою відродження національних традицій і створення святкової атмосфери відпочинку, виконавчий комітет Надвірнянської міської ради

 

в и р і ш и в:

 

Затвердити Положення про конкурс на проведення та облаштування Різдвяного ярмарку у місті Надвірна на майдані Шевченка (біля головної ялинки) з 17 грудня 2018 до 20 січня 2019 року (додається).

 

Дозволити встановлення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності (дерев’яних будиночків) під час проведення Різдвяного ярмарку на строк, визначений у пункті 1 цього рішення, без паспортів прив’язки та укладення договорів на право тимчасового користування окремими елементами благоустрою комунальної власності між суб’єктом господарювання та міською радою.

 

Відділу містобудування та архітектури міської ради розробити схему розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності (дерев’яних будиночків) під час проведення Різдвяного ярмарку на майдані Шевченка (біля головної ялинки).

 

Рішення набирає чинності з дня його прийняття та підлягає оприлюдненню на офіційному веб-порталі Надвірнянської міської ради в мережі Інтернет.

 

Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Василенка В.В.

 

 

 

Міський голова                                                                                З.М.Андрійович

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО                                                                           рішенням виконавчого комітету міської ради від 08.11.2018 №101                                                                                

 

ПОЛОЖЕННЯ

про конкурс на проведення та облаштування

Різдвяного ярмарку у місті Надвірна

 

Загальні положення

1.1. Конкурс на проведення та облаштування Різдвяного ярмарку (надалі – Конкурс) проводиться для організації та проведення Різдвяного ярмарку в місті Надвірна на майдані Шевченка (біля головної ялинки) у рамках заходів   новорічно-різдвяних свят.

1.2. Цим Положенням встановлюється порядок підготовки та проведення Конкурсу.

1.3. Положення регулює правові, організаційні та економічні відносини, що виникають при оголошенні, підготовці та проведенні Конкурсу.

1.4. Предметом Конкурсу є тимчасові споруди(дерев’яні будиночки), виготовлені в рамках та за кошти місцевого бюджету, що є власністю територіальної громади міста та надаються в користування  переможцям Конкурсу на період проведення Різдвяного ярмарку.

1.5. Дерев’яні будиночки  призначені  для продажу сувенірів, виробів народних промислів, продукції  харчування та напоїв.

1.6. Розпорядником Різдвяного ярмарку є КП “Надвірнакомунсервіс”, надалі “Розпорядник”.

1.7. Конкурсна комісія – постійна комісія міської ради, з питань розвитку суб’єктів малого підприємництва, торгівлі, побуту та охорони громадського правопорядку

1.8. Учасник Різдвяного ярмарку –  фізичні або юридичні особи, які стали переможцями конкурсу.

 

Мета та завдання

2.1. Метою Конкурсу є запровадження європейських традицій індустрії відпочинку та розваг, збереження та популяризація народних промислів та традицій.

2.2. Основним завданням Конкурсу є відбір пропозицій, які спрямовані на створення святкової атмосфери та облаштування будиночків для торговельної діяльності на майдані Шевченка, якісне обслуговування відвідувачів і краще відображення національних та європейських традицій відпочинку.

 

Умови проведення Конкурсу

3.1. Ініціатором проведення Конкурсу  є  Надвірнянська міська рада.

3.2. Підставою для оголошення Конкурсу є рішення виконавчого комітету Надвірнянської міської ради.

3.3. Конкурс проводиться виконавчим комітетом Надвірнянської міської ради. Підготовку та організацію Конкурсу здійснює організаційний відділ міської ради.

3.4. Учасниками Конкурсу можуть бути фізичні та юридичні особи, які подали після оголошення Конкурсу, конкурсній  комісії з  відбору  переможця  конкурсу на проведення та облаштування Різдвяного ярмарку (надалі – Конкурсна комісія), заяву відповідної форми та змісту, яка відповідає в повному обсязі умовам і критеріям цього Конкурсу.

3.5. На конкурс виставляються 9 (дев’ять) дерев’яних будиночків, для реалізації продуктів харчування, гарячих напоїв, солодощів, сувенірної та  художньої продукції,  виробів народних промислів з врахуванням новорічно-різдвяної тематики.

3.6. Оплата комунальних послуг (електроенергія) та витрати на утримання тимчасових споруд здійснюється за рахунок користувачів у вигляді благодійного внеску на розрахунковий рахунок розпорядника новорічно-різдвяного ярмарку.    

 

Організаційне забезпечення Конкурсу

 

4.1. Організація проведення Конкурсу покладається на Конкурсну комісію.

4.2. Конкурсна комісія:

4.2.1. Формує оголошення про проведення Конкурсу та визначає вимоги до його учасників, розмір благодійного внеску.

4.2.2. Приймає на розгляд заяви від учасників Конкурсу через організаційний відділ міської ради.

4.2.3. На своєму засіданні розглядає подані пропозиції та приймає рішення щодо визначення переможця, пропозиція якого містить кращі умови за критеріями Конкурсу.

4.3. Критеріями визначення переможців Конкурсу є асортимент продуктів харчування, гарячих напоїв, солодощів, сувенірної та  художньої продукції,  виробів народних промислів з врахуванням новорічно-різдвяної тематики.

4.4. Конкурсна комісія не розглядає надані пропозиції, які надіслані або подані після закінчення встановленого терміну прийому заяв.

4.5. Вибір переможця у Конкурсі вважається правочинним, якщо на засіданні присутні більше половини членів Конкурсної комісії, і рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість присутніх.

 

Процедура проведення Конкурсу

 

5.1. Офіційне повідомлення про проведення Конкурсу публікується в газеті «Народна Воля» і оприлюднюється на офіційному веб-порталі Надвірнянської міської ради в мережі Інтернет.

5.2. Конкурсна комісія приймає заяви на Конкурс упродовж десяти календарних днів з дня оголошення Конкурсу. Форма заяви та зобов’язання, додаються (додаток 1).

5.3. Рішення щодо визначення переможця Конкурсу оформлюється протоколом, який підписує голова та секретар Конкурсної комісії.

5.4. Повідомлення про результати Конкурсу в трьохденний термін з дня прийняття рішення Конкурсною комісією розміщується на офіційному веб-порталі Надвірнянської міської ради в мережі Інтернет.

5.5. Учасники Конкурсу мають право оскаржити результати Конкурсу шляхом подання письмової скарги Конкурсній комісії впродовж  двох робочих днів після оголошення результатів Конкурсу. У випадку надходження до Конкурсній комісії скарг на результати Конкурсу, проводиться засідання Конкурсної комісії, на якому розглядаються скарги, й у разі їх обґрунтованості приймається рішення про анулювання результатів Конкурсу та повторний розгляд поданих на Конкурс заяв.

 

Інші умови

6.1. Розпорядник передає в користування учаснику Різдвяного ярмарку дерев’яний будиночок згідно проведеного конкурсу та сплати благодійного внеску і укладає договір відповідно до додатку 2.

6.2. Учасники Різдвяного ярмарку зобов’язані дотримуватися:

6.2.1. Правил торговельного обслуговування населення, санітарних, пожежних норм та правил.

6.2.2. Асортиментного переліку, зокрема, на Різдвяному ярмарку дозволяється торговельна діяльність сувенірною і художньою продукцією народних промислів, новорічними подарунками, хлібобулочними та кондитерськими виробами, солодощами, продукцією ресторанного господарства, гарячими напоями, глінтвейном.

6.2.3. Провести сплату благодійного внеску єдиним безготівковим платежем на розрахунковий рахунок розпорядника до передачі дерев’яного будиночку в користування.

6.3. Встановити режим роботи Різдвяного ярмарку на майдані Шевченка щодня з 10:00 год. до 22:00 год., за винятком:

– 31.12.2018 з 10:00 год. до 6:00 год. 01.01.2019 року;

– 13 січня 2019 року – з 10:00 год. до 24:00 год.

6.4. Заборонити учасникам Різдвяного ярмарку реалізацію алкогольних напоїв (окрім глінтвейну).

 

Додаток 1

 

ЗАЯВКА-АНКЕТА  УЧАСНИКА

 

 

Назва організації (або П.І.Б. фізичної особи-підприємця)_________________________ _________________________________________________________________________

 

Поштова адреса організації (або фізичної особи-підприємця) _____________________ _________________________________________________________________________

 

Контактні телефони________________________________________________________ _________________________________________________________________________

Продукція, що представляється______________________________________________ _________________________________________________________________________

Детальний асортиментний перелік____________________________________________ __________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

Чи брали участь у попередніх ярмарках (так/ні) _________________________________

 

Примітки: _________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

 

 

 

Дата                                              підпис

 

 

Зобов’язання 

суб’єкта господарювання щодо дотримання норм чинного законодавства при організації торгівлі  на  Різдвяному ярмарку, асортиментного  переліку та інших вимог 

 

Зобов’язуюсь, у разі перемоги на Конкурсі забезпечити:

 

Організацію новорічно-різдвяної торгівлі на майдані Шевченка з 17 грудня 2018 року до 20 січня 2019 року та дотримання встановленого режиму роботи:

щодня з 10:00 год. до 22:00 год., за винятком:

– 31 грудня 2018  року з 10:00 год. до 6:00 год. 01 січня 2019 року;

– 13 січня 2019 року – з 10:00 год. до 24:00 год.

Облаштування місця для провадження торговельної діяльності відповідно до санітарних норм, вимог протипожежної безпеки та охорони праці.
Утримання приміщення об’єкта торгівлі (будиночку) та прилеглої до нього території у належному санітарному стані,  наявність урн (мішків) для сміття.
Святкове оформлення робочого місця продавця та наявність оформлених цінників на товари та  продукцію ресторанного господарства.
Наявність у працівників, що здійснюють продаж товарів кондитерської групи та продукції, що виготовлена у закладах ресторанного господарства, особистих медичних книжок встановленого зразка та одягу, що відповідає санітарним нормам.
Наявність на фасовані продовольчі товари, кондитерські вироби, новорічні подарунки та непродовольчі товари дитячого асортименту, у тому числі іграшки, новорічні прикраси сертифікатів відповідності та супровідних документів, що підтверджують їх якість та безпеку.
Наявність для продукції ресторанного господарства, хлібобулочних та кондитерських виробів власного виробництва – супровідних документів із зазначенням дати виготовлення та терміну їх придатності.
Продаж продукції ресторанного господарства, кулінарних виробів, гарячих напоїв (чай, кавові напої, соки, глінтвейн)  тільки із використанням одноразового (картонного) посуду із новорічно-різдвяною тематикою. 
Дотримання вимог трудового законодавства щодо використання праці найманих працівників (оформлення трудових угод, виплата заробітної плати тощо).
Дотримання вимог Закону України «Про захист прав споживачів» щодо якості та безпеки товарів, забезпечення культури обслуговування відвідувачів.
Дотримання асортиментного переліку товарів для новорічно-різдвяної торгівлі (торгівля сувенірною і художньою продукцією народних промислів, новорічними подарунками, хлібобулочними та кондитерськими виробами, солодощами, продукцією ресторанного господарства, гарячими напоями, глінтвейном).

 

                Під час Різдвяного ярмарку забороняється:

 – реалізація алкогольних напоїв (крім глінтвейну), безалкогольних напоїв в скляній тарі, продовольчих та кондитерських фасованих товарів (подарунків), що не мають відповідного маркування, належного товарного вигляду, на яких строк придатності не зазначено або яких минув, а також тих, що придбані без відповідних документів (сертифікатів, посвідчень якості тощо). 

      – використання дров для приготування страв на мангалі.

 

          Примітка: У разі не дотримання  вищезазначених  зобов’язань Конкурсна комісія має право рекомендувати переможцю Конкурсу припинити участь суб’єкта господарювання у  Різдвяного ярмарку.

 

Зобов’язуюсь виконувати:                                            __________________________________

« ____ » _________2018р.                                                                     /підпис, ПІБ/

 

Додаток 2

ДОГОВІР

ПРО УЧАСТЬ У ЯРМАРКУ №

м. Надвірна                  

 

дата 

 

Комунальне підприємство “Надвірнакомунсервіс” Надвірнянської міської ради (надалі іменується КП “Надвірнакомунсервіс”), в особі начальника __________________________, що діє на підставі Статуту, з однієї сторони, та ________________ (надалі іменується “Учасник”), в особі ______________________, що діє на підставі ____________, з іншої сторони, (в подальшому разом іменуються “Сторони”) уклали цей Договір про участь у ярмарку (надалі іменується “Договір”) про таке.

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
КП “Надвірнакомунсервіс” в порядку та на умовах, визначених цим Договором, проводить ярмарку, а Учасник бере участь у ярмарку шляхом надання товарів для ярмарку та їх наступного продажу особисто або працівниками Учасника. Ярмарок буде проводитися в м.Надвірна, майдан Шевченка з ________________до _________________.
ОБОВ’ЯЗКИ УЧАСНИКА ЯРМАРКУ

2.1. Учасник бере на себе такі обов’язки:

2.1.2. Учасник займає ярмарковий дерев’яний будиночок  з ________________________ і звільняє її не пізніше ___________________.

2.1.3. Учасник повинен забезпечити оформлення, облаштованого Стороною 1 робочого місця, атрибутами українських свят під час проведення Ярмарку і підтримувати оформлення до завершення її роботи. У разі пошкодження обладнаного КП “Надвірнакомунсервіс” робочого місця учасник сплачує КП “Надвірнакомунсервіс” його повну вартість до закінчення терміну дії даного договору.

2.1.4. Місця розташування Учасників визначаються в залежності від часу отримання заявок Учасників і наявності не зайнятих площ.

2.1.5. Учасник може розміщувати товари та рекламні матеріали тільки в межах робочого місця.

2.1.6. Учасник не повинен заважати своєю діяльністю, обладнанням, звуковою, світовою та іншою апаратурою сусіднім учасникам та  ярмарку в цілому.

2.1.7. Учасник транспортує своїми силами і за свій рахунок на ярмарку і з ярмарки пропоновані до продажу вироби/товари/продукти, якщо інше не буде передбачено цим договором.

2.1.8. Учасник повинен забезпечити працівників, що працюватимуть  на ярмарку, одягом або елементами одягу що популяризують українські традиції та звичаї святкування.

2.1.9. Учасник зобов’язується виконувати правила техніки безпеки, протипожежної безпеки, режим роботи ярмарку.

ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ РОЗПОРЯДНИКА ЯРМАРКУ

3.1. КП “Надвірнакомунсервіс” бере на себе такі обов’язки:

3.1.1. Забезпечити умови для успішного функціонування ярмарку.

3.1.2. Облаштувати для учасника робоче місце (встановити дерев’яний будиночок).

3.1.3. КП “Надвірнакомунсервіс” залишає за собою право на проведення всіх видів зйомок на території ярмарку, включаючи експозицію в цілому, окремі експонати/товари та використання відзнятих матеріалів для реклами своєї діяльності/ярмарку в засобах масової інформації.  

3.1.4. КП “Надвірнакомунсервіс” залишає за собою право в односторонньому порядку розірвати договір у разі; відхилення від тематики ярмарки; не виконання Учасником своїх зобов’язань за даним договором, або будь-яких інших причин які КП “Надвірнакомунсервіс” розцінюватиме як недотримання умов цього договору, без згоди Учасника.

РОЗМІР І ПОРЯДОК ОПЛАТИ

4.1. Вартість благодійного внеску за участь в ярмарку сплачується на розрахунковий рахунок КП “Надвірнакомунсервіс” в сумі ______________________ .

4.2. Учасник сплачує суму, вказану в п. 4.1. цього Договору, єдиним безготівковим платежем до передачі будиночку в користування

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН І ВИРІШЕННЯ СПОРІВ.

5.1. У випадку порушення своїх зобов’язань за цим Договором Сторони несуть відповідальність, визначену цим Договором та чинним в Україні законодавством. Порушенням зобов’язання є його невиконання або неналежне виконання, тобто виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов’язання.

5.2. Сторони не несуть відповідальності за порушення своїх зобов’язань за цим Договором, якщо воно сталося не з їх вини. Сторона вважається невинуватою, якщо вона доведе, що вжила всіх залежних від неї заходів для належного виконання зобов’язання.

5.3. Усі спори, що пов’язані із цим Договором, його укладанням або такі, що виникають в процесі виконання умов цього Договору, вирішуються шляхом переговорів між представниками Сторін. Якщо спір не можливо вирішити шляхом переговорів, він вирішується в судовому порядку за встановленою підвідомчістю та підсудністю такого спору у порядку, визначеному відповідним чинним в Україні законодавством.

СТРОК ДІЇ ДОГОВОРУ ТА ІНШІ УМОВИ

6.1.Цей Договір набуває чинності з моменту його підписання і діє до повного виконання Сторонами своїх зобов’язань за цим Договором.

6.2. Після підписання цього Договору всі попередні переговори за ним, листування, попередні угоди та протоколи про наміри з питань, що так чи інакше стосуються цього Договору, втрачають юридичну силу.

6.3. Зміни в цей Договір можуть бути внесені за взаємною згодою Сторін, що оформляється додатковою угодою до цього Договору.

6.4. Зміни та доповнення, додаткові угоди та додатки до цього Договору є його невід’ємною частиною і мають юридичну силу у разі, якщо вони викладені у письмовій формі та підписані уповноваженими на те представниками Сторін.

6.5. Усі правовідносини, що виникають у зв’язку з виконанням умов цього Договору і не врегульовані ним, регламентуються нормами чинного в Україні законодавства.

 6.6. Цей Договір складений українською мовою, на трьох сторінках у двох примірниках, кожний з яких має однакову юридичну силу.

Листопад 2018
П В С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2