Вас вітає чарівна Верховинщина!

Робота без бар’єрів: рівні умови для працевлаштування, навчання та ведення бізнесу

У 2021 році за ініціативи першої леді України Олени Зеленської прийнята Національна стратегія із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року, яка передбачає усунення бар’єрів у шести основних напрямках: фізичний, суспільний і громадянський, економічний, освітній, цифровий, інформаційний.

Івано-Франківська обласна служба зайнятості також активно долучилась до впровадження даної стратегії та проводить комплекс заходів для розбудови безбар’єрного середовища, щоб кожен міг отримати необхідну допомогу та швидкий і безперешкодний доступ до послуг служби зайнятості.

На даний час всі підрозділи обласної служби зайнятості обладнані пандусом та мають безпороговий вхід. Також до послуг відвідувачів – комп’ютер вільного доступу з підключенням до мережі Інтернет.

Також служба зайнятості забезпечує своїм клієнтам інформаційну та цифрову безбар’єрність, активно впроваджуючи онлайн послуги. Так, онлайн можна: зареєструватися як безробітний та знятися з реєстрації; подати заявку на отримання ваучера на навчання; бізнес-план та заяву на отримання гранту чи мікрогранту тощо. А ще - скористатися платформою з профорієнтації та розвитку кар’єри, яка допоможе обрати або змінити професію, визначити свої здібності та вміння. На «Єдиному порталі вакансій» можна ознайомитися з актуальними пропозиціями роботи, а за допомогою «Єдиного вікна» дізнатися про послуги для соціально вразливих верст населення, зокрема, переселенців, ветеранів війни, людей з інвалідністю, які надаються державними та громадськими організаціями.

Економічній безбар’єрності сприяє і низка безкоштовних сервісів та послуг служби зайнятості, серед яких: підбір роботи, профорієнтаційні послуги, залучення до суспільно корисних, громадських та інших робіт тимчасового характеру, підвищення кваліфікації, проходження професійного навчання  шляхом отримання ваучера, а також отримання грантів на створення або розвиток власної справи тощо.

Фахівці служби зайнятості постійно проводять ряд інформаційних заходів щодо подолання безбар’єрності для роботодавців та безробітних осіб, які звернулись за послугами до служби зайнятості.

До прикладу: в цьому  році  вже проведено 35 заходів на тему безбар’єрності, в яких взяли участь  272 особи.

Детальніше ознайомитись з «Довідник з безбар’єрності» можна за посиланням https://bf.in.ua/, або ж при особистому зверненні до фахівців служби зайнятості. Контактні телефони та адреси за посиланням https://is.gd/u0nOYN.

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

 центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а,

м. Івано-Франківськ,

76002

(0342) 72 21 00

Вересень 2024
П В С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6