Вас вітає чарівна Верховинщина!

“Небесна Сотня - перші герої російсько-української війни”

У селищі Верховина пройшло віче-пам’яті присвячене подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні
 
"Їх подвиг назавжди у нашій пам'яті! Їх самопожертва - приклад і дороговказ у сучасній боротьбі проти рашистів. Впевнений, що цінності, за які боролися герої Небесної сотні будуть втілені в життя!
Згадуючи і вшановуючи загиблих Героїв Майдану, не забуваймо ні на мить, що їхню справу, захисники України, продовжують сьогодні на фронті. Вони загинули за те, щоб Україна була дійсно вільна і незалежна держава", - сказав у своїй промові голова Верховинської селищної ради Василь МИЦКАНЮК.
 
Щороку 20 лютого в Україні вшановують пам’ять полеглих учасників Революції Гідності, які віддали своє життя за ідеали демократії, права та свободи українців. Цього року, під час повномасштабної війни, низка подій проходить під гаслом "Небесна Сотня - перші герої російсько-української війни".
 
Герої Небесної Сотні ціною власного життя, своєю жертовністю продемонстрували щире прагнення українців жити у вільній, демократичній та суверенній державі. Усі вони залишаться в пам’яті нашого народу назавжди, і є гордістю та прикладом для майбутніх поколінь. Офіційне число Небесної Сотні - 107 осіб. Це були люди різного віку, національності та соціального статусу. Наймолодшим з них був Назарій Войтович - йому було всього 17. Найстаршому - Іванові Наконечному - було 82.
 
Події Революції Гідності підтвердили те, що у найкритичніші та найважливіші періоди нашої історії знайдуться Герої, ладні пожертвувати власним життям заради майбутнього України. Сьогодні, в умовах війни, маємо частіше згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність.
 
Слава Героям Небесної Сотні!
Слава Україні!
Слава ЗСУ!
Лютий 2023
П В С Ч П С Н
30 311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5