Вас вітає чарівна Верховинщина!

Старт проєкту «Відкритий кордон»

Україна та Польща в рамках проєкту «Відкритий кордон» домовилися впродовж наступних тижнів збільшити пропускну спроможність на пункті пропуску «Краковець – Корчова» щонайменше на 50%, зокрема шляхом збільшення кількості смуг для вантажівок та створення додаткових павільйонів для митного та паспортного контролю.
 
Відповідні домовленості були досягнуті в рамках міжурядових консультацій, які відбулися на пункті пропуску «Краковець – Корчова».
 
«Збільшення пропускної здатності є питанням економічної безпеки. Саме тому ми запускаємо «Відкритий кордон», покликаний ефективно вирішувати питання пропускної спроможності на кордонах.
 
Наші пріоритети на цьому шляху – реконструкція існуючих та побудова нових пунктів пропуску, включно з під’їзними дорогами до них, а також запровадження спільного контролю. Розраховуємо, що збільшення пропускної спроможності пропуску «Краковець – Корчова» розвантажить інші пункти пропуску польсько-українського кордону.
 
Цей пілотний проєкт є безпрецедентним успіхом нашої співпраці, здатним прокласти шлях наступним проєктам. Ми вдячні нашим польським колегам, особливо Керівнику канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхалу Дворчику та Міністру інфраструктури Анджею Адамчику, за співпрацю та готовність максимально оперативно вживати заходи, необхідні для стабільності логістики між Україною та Європою.
Роботи з обох сторін кордону розпочинаються уже сьогодні, а нові павільйони на пунктах пропуску будуть створені впродовж найближчих тижнів» – розповів Міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Домовленості передбачають:

  •  створення Польщею інфраструктури, яка дозволять збільшити до одинадцяти кількість смуг руху для вантажівок;
  • надання Польщею українським прикордонникам контейнерного модуля для створення і запуску нового пункту пропуску;
  • забезпечення польською та українськими сторонами необхідної кількості прикордонників та митників.

Роботи із розширення пропускних спроможностей пункту «Краковець – Корчова» стартують уже сьогодні, 10 червня.
 
В рамках проєкту «Відкритий кордон» планується повністю побудувати нові та модернізувати існуючі пункти пропуску на західних кордонах.
 
Нагадаємо, раніше в червні Уряд України створив Робочу групу з питань розвитку та розбудови пунктів пропуску «Відкритий кордон», яку очолив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков. Новий формат дозволить оперативно вирішувати усі проблеми на українсько-польському кордоні, а також розробити спільний покроковий план покращення роботи пунктів пропуску.
 

Червень 2022
П В С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3