Вас вітає чарівна Верховинщина!

Легалізація зайнятості та заробітної плати


17 вересня 2021 року у приміщенні Верховинської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості проведено семінар з роботодавцями на тему: «Легалізація зайнятості та заробітної плати».
Відкрила захід Марія Семенюк – директор районної філії, яка розповіла про стан ринку праці у районі, роль служби зайнятості та її функції. «Головною метою роботи служби зайнятості є працевлаштування кожного безробітного на робочі місця з достойною заробітною платою і соціальним захистом та в свою чергу забезпечити кожного роботодавця кваліфікованими працівниками», - зазначила М.Семенюк.
Галина Потяк – начальник відділу взаємодії з роботодавцями, зосередила увагу роботодавців на порядку оформлення трудових відносин між роботодавцем та працівником, ознайомила із штрафними санкціями за порушення трудового законодавства. Фактичний допуск працівника до роботи без укладення трудового договору у фізичних осіб-роботодавців та наказу чи розпорядження на підприємствах в юридичних осіб тягне за собою накладення штрафу на роботодавця. Наголосила на важливості легальної зайнятості та заробітної плати з двох причин: соціальні гарантії для найманих працівників, розмір яких залежить від тривалості страхового стажу, збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, в т.ч. до Пенсійного Фонду України.
Роботодавців поінформовано про спектр послуг, які надає служба зайнятості. Зокрема, Г.Потяк, зупинилась на компенсації ЄСВ роботодавцям за новостворені робочі місця та інформувала про можливість працевлаштування спеціалістів з числа осіб з інвалідністю з наданням дотації роботодавцю.
Під час заходу роботодавці активно задавали питання щодо актуальної для них теми. Вносили пропозиції щодо спільної відповідальності за нелегальну зайнятість як роботодавця, так і працівника.


Фото додається
Начальник відділу
взаємодії з роботодавцями Г.В.Потяк
 

Вересень 2021
П В С Ч П С Н
30 311 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3