Вас вітає чарівна Верховинщина!

Нові етапи підготовки до фестивалю духовної пісні “Cпіваймо, Господу співаймо”

8 червня 2021 року делегація Відділу культури на чолі з начальником – Оксаною Коломийчук, побувала на авдієнції у Преосвященного Єпископа Коломийського і Косівського ЮЛІАНА, Керуючого Коломийською Єпархією ПЦУ для узгодження організаційних питань Четвертого фестивалю духовної пісні «Співаймо Господу, співаймо».
Перш за все, Оксана Миколаївна вручила Преосвященному Єпископу запрошення від імені голови Верховинської селищної ради та передала прохання розробити спільні відзнаки Верховинської селищної ради та Коломийської Єпархії ПЦУ для учасників фестивалю, яке Владика підтримав.
Також в роботі засідання взяли участь: парох села Гринява та села Пробійнівкат прот. Ігор Фенчук; парох с. Замагора та села Чорна Річка прот. Володимир Максим’юк; головні спеціалісти відділу культури Дмитро Марчук та Юлія Потяк; завідувачка організаційно-методичного центру Відділу культури Наталія Максим’юк; методистка організаційно-методичного центру Ліана Коржук та керівник народного аматорського ансамблю дримбарів “Струни Черемоша” БК с.Верхній Ясенів, Микола Максим’юк.
У ході наради було обговорено питання участі виконавців духовної музики, Преосвященному Єпископ та працівники відділу культури дотримуюся спільної думки, що не потрібно обмежуватися лише хорами, які діють при храмах, у фестивальну програму варто включити окремих солістів, авторів музики, вокальні колективи без обмеження віку та місця проживання. Оксана Коломийчук зазначила, що такий підхід стане доброю основою для розвитку фестивалю і розширення до рівня «регіонального».
Єпископ Юліан виявив зацікавлення до сценарного плану фестивалю, списку хорів-учасників, естетичного оформлення місця проведення. Відділ культури надав всю попередньо розроблену інформацію, яка була підтримана. Також Преосвященний Єпископ додав декілька ідей, над якими працівники відділу вже працюють.
За результатами наради було вирішено ряд організаційних моментів щодо підготовки Фестивалю: попередній план, концепцію, сценарій заходу та розподілено обов’язки між членами оргкомітету. Також затверджено дизайн дипломів, афіш та запрошень для учасників і гостей Фестивалю, обговорено вигляд логотипу та промоційну кампанію фестивалю.
Варто зазначити , що Преосвященний Єпископ Коломийський і Косівський поцікавився культурно-мистецьким життя Верховинської територіальної громади і пообіцяв допомогу у проведенні даного заходу та спільне вирішення завдань, які будуть виникати, а Оксана Коломийчук висловила надію, що зазначений візит стане новим рівнем співпраці між Верховинською об’єднаною громадою і Коломийською Єпархією.
На завершення Керуючий Коломийською Єпархією побажав плідних успіхів учасникам оргкомітету та подав своє архіпастирське благословення.
Відділ культури

 

Червень 2021
П В С Ч П С Н
311 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4