Вас вітає чарівна Верховинщина!

Нам нема що ділити – треба працювати спільно

Робоча група Верховинської селищної ради, яку очолив селищний голова Василь Мицканюк, побувала у Яремчанській міській раді та провела ділову зустріч з її керівництвом та начальниками структурних підрозділів. У зустрічі взяли участь з верховинської сторони: начальник фінансового управління Світлана Блищук, начальник відділу соціально-економічного розвитку, інвестицій, туризму, сільського господарства та міжнародної співпраці Василь Нагірняк, депутати селищної ради Ярослав Стефурак, Микола Данилюк та Андрій Сухарчук; з яремчанської сторони: перший заступник міського голови Роман Якубовський, начальник відділу економіки Ольга Малецька, начальник відділу туризму, зовнішніх звязків та інвестиційної політики Петро Бабчук, начальник відділу земельних ресурсів Любомир Мироняк, керівник комунальної служби Юрій Карпін.
Під час зустірі верховинці та яремчанці поділилися досвідом роботи об’єднаних територіальних громад.
Василь Мицканюк розповів сусідам про діяльність новоствореної ОТГ Верховинської селищної ради, зокрема про роботу житлово-комунального господарства, напрацювання у сфері туризму, окреслив фінансову, соціальну політику ради, поділився досвідом роботи комунального підприємства з роздільного збору та сортування сміття, навів першочергові проблеми, які потрібно вирішити найближчим часом.
Яремчанський міський голова Андрій Мироняк, до новоствореної ОТГ якої увійшла Микулинецька громада, поділився досвідом роботи з питань структуризації міської ради, роботи комунальних служб, інвестиційної, туристичної діяльності, важливих кардинальних шляхів проведеної оптимізації бюджету, які дали позитивні результати й сприяли закумулювати кошти на розвиток соціальної сфери та розвитку територіальної громади.
Андрій Іванович наголосив на вкрай важливих кардинальних і доволі ефективних кроках, які він зі своєю командою провів одразу ж після утворення ОТГ – інвентаризація бізнесу та оптимізація бюджету. Це першочергові кроки, які повинна зробити кожна об’єднана територіальна громада, інакше громада приречена на занепад і немає майбутнього. Ніякі державні структури не допоможуть. Потрібно розраховувати на власні сили і команду професіоналів. Тоді буде розвиток і рух уперед.
А щодо співпраці, нам нема що ділити – треба працювати спільно. Найближчим часом буде підписана Угода про співпрацю між Верховинською селищною радою та Яремчанською міською радою щодо розвитку територіальних громад.т
 

Червень 2021
П В С Ч П С Н
311 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4