Вас вітає чарівна Верховинщина!

Організацію відзначення 35-річниці Чорнобильської катастрофи в селищі Верховина обговорили на нараді

Сьогодні, 09 квітня 2021 року, у заступника голови Верховинської селищної ради Оксани Чубатько відбулася нарада з питань організації та затвердження плану заходів, пов»язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи, участь в якій взяли заступник голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марія Маківничук, начальники відділів: культури Оксана Коломийчук, освіти, молоді та спорту Іра Сумарук, бухгалтерського обліку і звітності Мар'яна Кермощук та завідувач сектору соціальної роботи Марія Семенюк.
Як зазначила Оксана Степанівна, основний акцент слід ставити на те, щоб згадати ті трагічні події, розповісти їх молодому поколінню та зробити все можливе, щоб такого більше не повторилося, тому потрібно робити спільні напрацювання як галузей культури, освіти, медицини, соціальних служб для ефективнішого вирішення проблем, які на жаль не втрачають своєї гостроти і актуальності сьогодні. Люди, їхні долі, життя і здоров'я, соціальний, медичний захист були, є і ще довго будуть об'єктами особливої уваги з боку всіх гілок влади. Окрім тематичних заходів, голова Верховинської селищної ради Василь Мицканюк виступив з ініціативою, щоб надати кожному учаснику ліквідації, які проживають на території Верховинської селищної ради, яких налічується 37 осіб, грошову матеріальну допомогу.
З цією метою, вирішено 26 квітня – у день роковин аварії на ЧАЕС провести захід, участь у якому візьмуть учасники ліквідації аварії, керівництво району та селища, представники трудових колективів, учнівська молодь та громадськість селища.
Щоб згадати загиблих під час трагічних подій та тих, хто помер від хвороб, отриманих внаслідок радіаційного забруднення, священнослужителі проведуть поминальні молитви у церквах селища.
Протягом тижня в закладах культури Верховинської селищної ради відбудуться тематичні вечори та заходи, присвячені річниці Чорнобильської трагедії, в бібліотечних та музейних установах діятимуть книжкові виставки з висвітлення аварії на ЧАЕС. У навчальних закладах проведуть тематичні уроки та лекції, присвячені Чорнобильській катастрофі, зустрічі з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
Відділ культури Верховинської селищної ради
 

Квітень 2021
П В С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2