Вас вітає чарівна Верховинщина!

ЗАДЛЯ СПІВПРАЦІ У РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ


Сьогодні Верховинською селищною радою ініційовано та проведено семінар-нараду з питань діяльності надавачів туристичних послуг у період зимового туристичного сезону для власників садиб зеленого туризму, фізичних та юридичних осіб, які займаються туристичною діяльністю на території селища Верховини. Семінар-нараду інформаційно-консультативного плану відкрила заступник селищного голови Марія Маківничук. У нараді взяла участь і виступила перший заступник голови райдержадміністрації Світлана Уршеджук.
Перед аудиторією виступила начальник фінансового управління селищної ради Світлана Блищук, яка поінформувала про сплату податків до селищного бюджету власниками садиб сільського зеленого туризму у 2021 році та встановлення ставок туристичного збору на 2022 рік. На сьогодні до селищного бюджету поступило 91 тис. грн. туристичного збору (дві юридичні особи та 19 платників ФОП). Надавачів туристичного збору у Верховинській територіальній громаді налічується більше 200. Тому маємо надію, що всі надавачі туристичних послуг спільно з селищною радою розвиватимуть туризм і сплачуватимуть податки до бюджету.
Які умови державної реєстрації власників зелених садиб для набуття статусу особи-підприємця? Начальник Верховинської державної податкової інспекції ГУ ДПС в Івано-Франківській області Оксана Ясінська доступно розповіла про процедуру держаної реєстрації. При цьому наголосила, що зареєстровані надавачі послуг підлягають соціальній захищеності держави.
Зимовий туристичний сезон розпочався. Тому усі без винятку власники туристичних об’єктів повинні дотримуватися правил пожежної безпеки, щоб не виникла пожежа у їхніх садибах, готелях, закладах харчування тощо. Головний інспектор Верховинського РВ УДСНС Сергій Віндик поінформував про дотримання правил пожежної безпеки, заходи щодо недопущення виникнення пожежі, акцентував увагу на первинних засобах пожежогасіння та автоматизованих установках пожежної сигналізації.
Надзвичайно важливим чинником у діяльності надавачів туристичних послуг є дотримання вимог законодавства з питань туристичної діяльності під час пандемії коронавірусу. Лікар загальної практики сімейної медицини КНП «Верховинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Наталія Рокіщук донесла офіційну інформацію МОЗ України, а також вимоги до надавачів туристичних послуг щодо приймання і відпочинку туристів у їхніх закладах в цей період.
На Держпродспоживслужбу під час пандемії коронавірусу покладено особливі вимоги щодо здійснення перевірки і контролю. Начальник відділу управління Держпродспоживслужби у районі Ігор Раховський у доступній формі роз’яснив надавачам послуг про дотримання вимог законодавства з питань туристичної діяльності. Конкретизував заходи впливу до порушників чинного законодавства.
На запитання із залу доповідачі дали конкретні фахові відповіді.
Селищна рада закликає усіх надавачів туристичних послуг до активної співпраці задля подальшого розвитку туризму на Верховинщині.

Грудень 2021
П В С Ч П С Н
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2